Идва Windows 11, носят се слухове в мрежата

„Следващото поколение” Windows може да се появи като версия 11
(графика: Microsoft)

Преди няколко дни Microsoft покани журналисти на презентация за „следващо поколение” Windows, като с този анонс предизвика нескрит интерес. Поканите и тийзър видеото в социалните мрежи разпалиха още повече въображението на ентусиастите, които ги изучаваха „под микроскоп” и намериха „намеци” за името на новата ОС.

Според спекулациите, налице са „доказателства”, че не просто чакаме следващата актуализация на Windows 10, а нова операционна система под името Windows 11. Едно от „доказателствата” е отражението на логото на Windows във видеото – то е направено без напречна линия и прилича на числото „11”.

Като намек се разглежда дори началният час на презентацията – 11 ч. местно северноамериканско източно време, а това е необичайно време за традиционните събития, посветени на Windows и Surface, отбелязва The Verge.

Освен това самата Microsoft и различни топ мениджъри през последните дни споменават в контекста на предстоящото съобщение само „новата версия”, „ново поколение” или „следващо поколение Windows”, без да казват нищо за номера на версията, което е коренно различно поведение от досегашния начин на говорене за Windows 10.

Най-смелите хипотези сочат, че Microsoft ще представи Windows 11 на планирането за 24 юни събитие. Така например, авторитетният Евън Блас, известен също като @evleaks, клони именно към тази хипотеза.

От 2015 г. насам Microsoft не преименува Windows, като вместо това на всеки две години прави основна актуализация на системата. Поредното обновление се очаква да излезе тази есен.

Преди седмица главният изпълнителен директор на Microsoft Сатя Надела спомена за „следващо поколение Windows”, което се тества в момента. Топ мениджърът отбеляза, че това ще бъде една от най-значимите актуализации на Windows през последното десетилетие.

Коментари по темата: „Идва Windows 11, носят се слухове в мрежата”

добавете коментар...

  1. fg

    нова година нов боклук

  2. Запознат

    Това може би е край на отворената файлова система където всичко се случва на един дял. Ще се превърне подобно на АРМ базираните ОС където има необходимост от виртуализация на почти всичко. Това ще повлече след себе си все повече рестрикции съм софтуера дори и контрол към съдържанието. С две думи край на пиратсвото.

  3. У

    Поредната безполезна и бъгава версия писана изцяло от некомпетентни ниско платени индийци, нямам търпение

Коментар