5G смартфоните Nokia X10 и X20 достъпни на пазара у нас

Nokia X20 и X10 са първите устройства на марката със 100% компостируеми калъфи в комплектите
(снимка: Nokia)

Новите смартфони Nokia X10 и Nokia X20 с поддръжка на мрежи от пето поколение (5G) вече за достъпни за потребителите в България. HMD Global – компанията, която предлага Nokia смартфони на световния пазар – представи двата модела през април.

Nokia X10 е модел от среден клас с напреднали функции, висока производителност и тригодишни ъпдейти на Android и сигурността, както и със 100% биоразградим калъф в кутията. Разполага с голям 6,67-инчов безконтурен екран с резолюция FHD+ и четворна камера 48MP с оптика ZEISS.

X10 предлага комфорта на голям 6,67-инчов екран с резолюция FHD+
(снимка: Nokia)

Моделът разчита на платформа Qualcomm Snapdragon 480 5G и е оборудван с батерия за два дни автономна работа. Към момента Nokia X10 е наличен в България в цвят Forest и конфигурация 4GB/128GB на препоръчителна цена от 549 лева.

Nokia X20 e най-дългоочакваният модел от новото портфолио на HMD Global. Той идва с удължена, тригодишна гаранция, както и с три години ъпдейти на сигурността и операционната система. Впечатлява с универсална 64MP четворна камера с оптика ZEISS и предна 32MP камера за селфи.

X20 впечатлява с универсална 64MP четворна камера с оптика ZEISS
(снимка: Nokia)

Моделът стъпва на хардуерна платформа Qualcomm Snapdragon 480 5G, има FHD+ дисплей и се доставя с операционна система Android 11 (готов за следващите три актуализации на Android). Наличен е в цвят Nordic Blue (очаква се наличност и в цвят Midnight Sun) и конфигурация 6GB/128GB на препоръчителна цена от 649 лева.

Nokia X20, заедно с „по-малкия му брат” Nokia X10, са първите устройства на марката, които се предлагат със 100% компостируеми калъфи в комплектите, които допринасят за намаляване на неорганичния отпадък и предпазват както телефоните, така и природата.

Коментар