Пуснаха тунелите на Илон Мъск в Лас Вегас

Електромобили Tesla вече превозват пътници в тунелите на Лас Вегас
(снимка: The Boring Compnay)

След като в края на май The Boring Company, ръководена от Илон Мъск, започна тестови изпитания на тунелите LVCC Loop, построени под конгресния център в Лас Вегас, сега високоскоростното трасе влезе в комерсиална експлоатация.

От LVCC Loop вече се възползваха участниците в изложбата „Светът на бетона” – първото голямо събитие, което се проведе в конгресния център на Лас Вегас от началото на пандемията Covid-19.

За придвижване в тунелите се използват електромобили Tesla Model 3, Model X и Model Y със скорост от 64 км/ч и с помощта на водач от съображения за безопасност. Към момента работят два тунела с дължина всеки от тях 1,2 км, което е достатъчно за свързване на различните зали на конферентния център.

В бъдеще шофьорите ще изчезнат, а самите автомобили ще се движат по-бързо – със скорост от 75 км/ч. Засега през тунелите могат да се транспортират около 4 400 души на час, съобщи Teslarati. Очаква се пътникопотокът да се увеличи до 5050 души на час.

Коментари по темата: „Пуснаха тунелите на Илон Мъск в Лас Вегас”

добавете коментар...

 1. :o)

  Аз мисля че идеята на тия тунели беше да вземеш 4000 километра (coast to coast) за 4 часа или нещо подобно там с 1000 км/час
  Каква е идеята да караш със 75км/час? Не я разбирам – същото е като в кола на улицата.

 2. Anonymous

  Към момента работят два тунела с дължина всеки от тях 1,2 км, което е достатъчно за свързване на различните зали на конферентния център.

  За конференции има zoom .

 3. Anonymous

  Клаустрофобия

 4. Al

  В тунели и баба може!

  Сега му викаме метро.

Коментар