Equinix разширява капацитета за глобална свързаност

Най-големите доставчици на облачни услуги използват платформата за директно свързване на Equinix
(снимка: Equinix)

Глобалната компания за цифрова инфраструктура Equinix обяви ново партньорство със сингапурския фонд GIC за разрастване на портфолиото от xScale центрове за данни до над 6,9 милиарда долара и 32 съоръжения в световен мащаб.

Днешното споразумение надгражда вече съществуващото партньорство между Equinix и GIC под формата на съвместно предприятие с още 3,9 млрд. долара за разширяване на програмата xScale Data Center. След приключване на сделката и изграждане на съоръженията, портфолиото от центрове за данни xScale ще обхваща три региона:

  • Европа: Дъблин (3 центъра за данни xScale), Франкфурт (5), Хелзинки (1), Лондон (2), Мадрид (2), Милано (1), Париж (4) и Варшава (1);
  • Азиатско-тихоокеански регион: Осака (3) и Токио (3);
  • Америка: Мексико Сити (1) и Сао Пауло (3)

Центровете за данни xScale обслужват целева група от големи компании, включително водещите доставчици на облачни услуги като Amazon Web Services, Google Cloud, IBM Cloud и Microsoft Azure. Двугодишна програма за увеличаване на броя на съоръженията до 32 в световен мащаб ще даде възможност на технологичните гиганти да се разширят чрез платформата на Equinix.

„От години най-големите доставчици на облачни услуги в света, включително Alibaba Cloud, Amazon Web Services, Google Cloud, IBM Cloud, Microsoft Azure и Oracle Cloud Infrastructure, си сътрудничат с Equinix, за да използват глобалната платформа от над 220 центрове за данни за директно свързване (IBX) със своите стратегически бизнес партньори и клиенти. С нашата програма xScale тези големи доставчици могат да продължат да растат в Equinix, докато са в непосредствена близост до екосистема от 10 000 клиенти”, коментира Чарлз Майерс, главен изпълнителен директор на Equinix.

Очаква се портфолиото от 32 xScale съоръжения да осигури над 600 мегавата (MW) мощност, когато бъде напълно изградено. С центровете за данни xScale големите доставчици могат да добавят натоварвания към съществуващите си точки за достъп в IBX центровете на Equinix, като по този начин постигат растеж на една единствена глобална платформа за директна взаимовръзка с клиенти и стратегически бизнес партньори.

Проектите, заложени в новото споразумение между Equinix и GIC, ще бъдат реализирани на няколко вълни през 2021 г. след регулаторно одобрение и други условия по сделката. GIC ще притежава 80% дял в бъдещото съвместно предприятие, а Equinix останалите 20%.

„Надграждайки портфолиото от xScale, Equinix е в добра позиция да ускори допълнително възприемането на хибридните и мултиклауд внедрявания като ИТ архитектура по избор за съвременния бизнес, като същевременно отговаря на нуждите на големите компании от оперативна надеждност, глобален обхват и взаимосвързаност с богатите екосистеми, които са от решаващо значение за обслужването на клиентите им по целия свят”, коментира сделката Джабез ​​Тан, ръководител научни изследвания в Structure Research.

Коментар