Equinix разширява партньорството с Google Cloud

Да имаш ресурси в облака вече не е отличаващ фактор, а ключов бизнес актив”, заяви Юджийн Берген Хенехауен, президент на Equinix за региона EMEA
(снимка: Bircan Tulga, Black Edge Productions / предоставена от Equinix)

Глобалната компания за взаимосвързаност и центрове за данни Equinix става Preimier Partner на Google Cloud. Партньорство ще позволи на организациите по света да свързват по-лесно и да мигрират приоритетни  корпоративни ресурси към облака.

„Дигиталните бизнеси в региона на EMEA и по света се развиват с много висока скорост. Да имаш ресурси в облака вече не е отличаващ фактор, а ключов бизнес актив”, заяви Юджийн Берген Хенехауен, президент на Equinix за региона EMEA.

Най-новото глобално проучване на компанията за тенденциите в ИТ сферата показва, че по-голямата част от ИТ лидерите, анкетирани в EMEA, ще мигрират повече функционалности в облака в рамките на тази година.

„Статусът на Premier Partner на Google Cloud ни позволява да правим това по-лесно. Предвид глобалните предизвикателства, пред които ще бъдем изправени вследствие на COVID-19, това става още по-важно”, подчерта Хенехауен.

Като поддържа гъвкава и скалируема връзка към Google Cloud в реално време за клиенти, партньори и доставчици, Equinix осигурява критично важни решения за дигитални бизнеси, които искат да се възползват от облачните решения. „Това е ключов приоритет за нас”, заяви Ройс Томас, старши вицепрезидент „Global Account Management” в Equinix.

По неговите думи, сертифицирането като Premier Partner подчертава дългогодишно партньорство на Equinix с Google Cloud и ключовата роля, която компанията има в един насочен към облачните решения свят.

ИТ стратегиите в глобален мащаб все по-често се насочват към хибридни мултиоблачни решения, поради тяхната гъвкавост и скалируемост. Equinix осигурява частна взаимосвързаност за компании с дейност на различни пазари, за да подобри техния глобален обхват и безпроблемно свързване с ключови клиенти, партньори и доставчици.

Клиентите, използващи услугите за взаимосвързаност на Equinix, могат също да се възползват от поддръжка при конфигурацията на тяхната телекомуникационна архитектура и услуги, за да ускорят дигиталната трансформация.

Комбинацията от услугите Equinix Cloud Exchange Fabric (ECX Fabric) и Google Cloud Interconnect ще осигури по-гъвкави и скалируеми хибридни мултиоблачни услуги, които допълнително подпомагат дигиталната трансформация и растежа на бизнеса.

Същевременно интеграцията на Equinix SmartKey и Google Cloud External Key Manager (EKM) дава на клиентите защитени услуги за съхранение на ключове, криптиране и токенизация, насочени към подобрена производителност и намален риск. Това също така осигурява съответствие с изискванията за управление и регулаторна съвместимост в дигиталната среда.

Като допълнителна помощ за компаниите, които искат да опростят хибридните мултиоблачни инфраструктури, наскоро Equinix направи едно от най-големите разширения на ECX Fabric, включително и в България. Компанията осигури по-голям достъп до екосистемата си от облачни решения, мрежи, партньори и клиенти.

Към момента Equinix осигурява над 35% от директната свързаност към Google Cloud в повече от 35 метро локации чрез специализирани корпоративни или партньорски GCI услуги.

Коментар