Обикновен телефон играе роля на Wi-Fi точка за достъп

Телефонът Magic 2 4G има 2,4-инчов QVGA дисплей, поддържа 4G и Wi-Fi точка за достъп
(снимка: itel Mobile)

Повечето хора по света днес имат на разположение смартфони. Но въпреки това обикновените телефони с бутони оцеляват и дори се развиват с нови, модерни функции.

Някои не толкова известни производители се опитват да привлекат вниманието на потребителите с атрактивни възможности на своите устройства. Една от тези компании е itel Mobile, която наскоро обяви телефон с бутони, наречен Magic 2 4G.

Устройството може да се похвали не само с поддръжка на четвърто поколение (4G) мобилни мрежи, но и с възможност да разпространява интернет през Wi-Fi, т.е. да играе ролята на безжична точка за достъп.

Magic 2 4G има малък 2,4-инчов QVGA дисплей и 1,3-мегапикселова основна камера, съобщи Gizmochina. Разчита на чипсет UNISOC Tiger T117, специално проектиран за подобни телефони, с поддръжка на 4G VoLTE свързаност.

Телефонът с бутони разчита на специално проектиран чипсет
(снимка: itel Mobile)

Процесорът работи в тандем с 64MB оперативна памет. Налични са още 128MB постоянна памет, която може да се разширява чрез MicroSD карти с капацитет до 64GB.

Телефонът е оборудван с батерия 1900 mAh, която го поддържа в стендбай режим в продължение на 24 дни. Що се отнася до цената му, Magic 2 4G е достъпно устройство, което струва около 32 долара.

Коментар