Новият Windows 11 показан на 10-минутно видео

Екран от новата операционна система Windows 11, станала достояние на някои разработчици
(снимка: The YR / YouTube)

Информации за нова версия на Windows заливат интернет пространството в последните дни. В мрежата бяха разпространени ISO файлове на Windows 11 за разработчици, с което бе разкрит и визуалният облик на следващата операционна система на Microsoft.

Един от първите потребители инсталира Windows 11 на виртуална машина, записа работата си с основните елементи на интерфейса и публикува видео в YouTube, което хвърля светлина върху новата ОС.

От видеоклипа става ясно, че Windows 11 идва с промени в менюто „Старт”, лентата за известия, File Explorer, темите и звуците. Като цяло Windows 11 е много подобна на отменената Windows 10X.

Но как ще изглежда окончателната версия на новата операционна система и кога тя ще стане достъпна за потребителите все още не е ясно. Очаква се Microsoft да разкрие подробности за Windows 11 следващата седмица – на 24 юни, когато компанията планира специално събитие.

Коментари по темата: „Новият Windows 11 показан на 10-минутно видео”

добавете коментар...

  1. Do haha

    Бутонът СТАРТ може да бъде преместен в левия ъгъл, там, където е бил винаги! Друго е това , дето ме вълнува мен лично, от MS многократно заявяваха,че 10-ката ще е последната ОС и ще има само ъпдейти, но не и нова ОС. Но уви…новото недоразумение е вече факт. Това, дето най-ме издразни е факта, че в контексното меню с десен бутон има само няколко опции и за да се видят другите опции трябва да цъкнеш най-долу на още опции и се отваря старото меню и пак още кликове. Ужас…. Много кликове много нещо е. Моето мнение е, че Уин11 няма да е добър за работа, първо че много място се губи на екрана, второ че доста повече кликове има и така работата се забавя.

  2. haha

    Освен че старт бутонът е на ново място и менюто му е с нова визия, не видях кое е новото. А да си играеш със светинята, наречена старт бутон, е много опасно. Вече трябваше да са си научили урока от 8 и 8.1, който се опита да залъже хората с уж връщане, но с имитацията на старт бутон.

  3. Линуксей

    Това прилича 99% на Линукс с графична среда Mate или xfce. За линукс е нещо старо, за М$ е бъдеще. КДЕ (Plazma) също може да се нагласи да изглежда подобно. Има само една съществена разлика – в линукса можеш доста да си ги нагласиш. В М$ малко неща можеш да къстъмизираш, М$-доларите не обичат къстъмизациите.

  4. Българин

    Заради парите е всичко. Още има офиси, работещи с win xp. Ъпдейтите са нещото, което променя една OS, другото е ламтене за пари. Win 7 също е железен win, но го Прееб***.а Защо? Няма никакви разлики между него и тъпата 10ка, чак пък 11 ще вадят. Наглостта и парите, това е в основата на всичко

  5. Saevar

    този изглед който от М$ представят в KDE го имаше още преди поне 8 години, може и повече да са понеже аз съм фен на Gnome и Mate, KDE ползвах само за кратко а как би изглеждал ос-а на М$ след години потърсете в тубата KDE Plasma 5.21 което е най-новото и ще разберете.. наздраве… “(

  6. Фофу

    МикроМек-непочитател – “.. не сме глупари, 21век е. Всичко е с цел реклама, говорене. За съжаление го постигат от МикроМеките”

    Да, постигат го, вие не млъквате.

  7. Боби

    Нали 10 щеше да е последната версия. После само ъпдейти

  8. МикроМек-непочитател

    Всичко това, което се дава за ново е просто промяна към по-хубав за очите shell и може да бъде пуснат като обновление за Windows (10), не ни е нужен изцяло нов Windows – Windows 11, за таква малка промяна. Както винаги много маркетинг, малко техническа работа. Всичкото това говорене преди събитието им чак в края на месеца, всичките “случайно изтекли” незнайно къде образи (ISO), снимки, видеа….. не сме глупари, 21век е. Всичко е с цел реклама, говорене. За съжаление го постигат от МикроМеките

  9. Тофу

    Посмях се от сърце!

  10. Фофу

    Е, ги ди линуксаджийте ник’ви ги няма вече 8 часа. Цвиленье, охкане, душевни страдания, повече от два дни не съм ги чувал. Слабо. Не съм доволен днес.

Коментар