Алианц Банк иновира с мобилно приложение за факторинг

Алианц Банк внедрява модерна дигитална платформа в сътрудничество с F27 
(снимка: Алианц Банк)

Алианц Банк България сключи стратегическо партньорство с иновативната компания F27, в рамките на което внедрява дигиталната платформа mFactor за обслужване на всички процеси по факторинг.

Така Алианц Банк става първата банка в България, която осигурява „100% дигитално пътешествие за клиентите” и бързина при обработване на факторинг услугите, заявиха от финансовата институция. Дигиталното пътешествие се осъществява в изцяло мобилна среда, в която участват всички страни в процеса – купувач, продавач и Алианц Банк България.

От заявяването, одобрението и документооборотът до ежедневното оперативно обслужване и улеснена визуализация, управление и експорт на информацията – всичко се осъществява в дигитална среда. Предвидени са възможности за различни роли и нива на оторизация, премахване на хартиените фактури и интеграция с ERP системите на клиентите.

Новото приложение осигурява незабавен достъп до цялата важна информация на една компания – всеки договор, всеки участник, всяко дължимо плащане, по всяко време, само с няколко клика на смартфон, таблет и/или компютър.

„Включително и заради Ковид-кризата, навсякъде факторингът се развива с още по-бързи темпове, а клиентите, от своя страна, искат по-добро и по-бързо обслужване. mFactor предоставя дигитално и незабавно изживяване в света на отложените плащания между компаниите – в изцяло мобилна среда, при изключително спестяване на време, усилия, рискове и разходи”, поясни Филип Генов – основател и изпълнителен директор на F27.

По неговите думи, решението напълно елиминира физическите документи и главоболията по тяхното създаване, подписване, заверяване и доставяне. Ускоряването на обмяната на информация и търговските операции между фирмите и банката е над 10 пъти, посочи Генов.

Коментар