Пускат уникален сглобен център за данни с течно охлаждане

Модулният All-In-One център за данни поема до 60kW ИТ натоварване
(снимка: Schneider Electric)

Първи в света сглобен модулен център за данни със сървърни шасита, предназначени за охлаждане с течност посредством потапяне, пуска на пазара компанията Schneider Electric.

EcoStruxure All-In-One се отличава с висока ефективност на енергийно потребление от 1,03, улеснено управление, безопасност, мониторинг и сервизна поддръжка посредством смартфон. Може да се ползва в стандартизирани конфигурационни помещения с до 60kW ИТ натоварване.

Модулният дейта център е интегриран от Avnet и разчита на охлаждане чрез потапяне на шаси, разработено от Iceotope. Той ще позволи използване на високопроизводителни изчислителни компютри (HPC) в “edge” системи с голям интензитет на централни (CPU) и графични процесори (GPU), които ще могат да се внедряват с по-голяма степен на надеждност в по-неблагоприятни условия и на по-отдалечени места.

Поместено в стандартен 20-инчов ISO контейнер, новото All-In-One решение поема до 60kW ИТ натоварване и може да достигне ИТ капацитет до 336kW, когато се предлага като персонализиран продукт.

Системата включва също 80kW Galaxy VS трифазово непрекъснато захранване, батерия за автономия на UPS устройството, противопожарна защита, както и резервирана система за охлаждане. Дистанционното управление и наблюдение на физическата средa и на ИТ оборудването се извършва посредством софтуерa EcoSruxure IT.

Използването на течно охлаждане намалява изискванията за климатичните системи, като опростява охлаждащата инфраструктура и елиминира нуждата от вентилатори. Така се постига двойният ефект от намаляването на потреблението на енергия през инфраструктурата, като се предоставя повече мощност за ИТ натоварването и се щади околната среда.

При използване на Iceotope Ku:l 2 течно охлаждане на шасито, интегрирано със стелажната система NetShelter с течно охлаждане на Schneider Electric, ИТ оборудването от критично значение е напълно изолирано от околната среда и се охлажда прецизно чрез потапяне в запечатан корпус, който не пропуска прах, газове и влажност.

Защитено от нежелан достъп, мрежовото оборудване е осигурено с допълнително ниво на физическа и I/O свързана сигурност. Поддръжката и обслужването също са улеснени чрез премахване на електромеханичните устройства, които изискват редовно обновяване и подмяна.

Сглобяемият център за данни може да бъде проектиран, изграден и инсталиран за значително по-кратко време отколкото традиционен център. Цялото оборудване е фабрично инсталирано и тествано, за да осигури устойчива и предвидима производителност с намален риск още от първия ден.

Този първи по рода си продукт на пазара дава възможност данните да бъдат обработени по-бързо, по-иновативно и ефективно, както и с по-ниско забавяне. Очаква се да намери приложение в различни сфери – от производствени и автомобилни предприятия до телекомуникационни, военни, минни, петролни и газови обекти.

Коментар