„Биткойн е златото на интернет ерата”, щял да стигне $550 000

Очакват биткойн да конкурира златото по пазарната капитализация още това десетилетие
(снимка: CC0 Public Domain)

Известният крипто-инвеститор и анализатор Ларк Дейвис, който е следван от над 400 000 души в Twitter, вярва, че биткойн все още е в началото на живота си и че курсът на криптовалутата ще се увеличи многократно.

Биткойн ще започне да се конкурира с пазарната капитализация на златото още през текущото десетилетие, убеден е Ларк Дейвис. В крайна сметка курсът ще се увеличи 15 пъти и един биткойн ще струва 550 000 долара, прогнозира анализаторът.

“Биткойн е новото злато, златото на интернет ерата. Рикардо Салинас Плиего, един от най-богатите хора в света, е съгласен с това”, казва Ларк Дейвис.

Мексиканският милиардер Рикардо Салинас Плиего наскоро направи подобно изявление, а именно, че водещата криптовалута днес е „златото на интернет ерата”.

Според Ларк Дейвис, основната криптовалута в света има много предимства пред златото по отношение на сценариите на използване. Биткойн започва да се приема от търговците по целия свят.

Златото, в каквато и да е по-значителна сума, трудно се транспортира, докато биткойни за милиарди долари могат да бъдат преместени навсякъде – за няколко долара и за по-малко от час и да се съхраняват в джоба ви. Същото количество злато тежи тонове и изисква самолет, казва Ларк Дейвис.

Коментари по темата: „„Биткойн е златото на интернет ерата”, щял да стигне $550 000”

добавете коментар...

  1. Anonymous

    То и интернета(btc) е лесно достъпен обаче за 90% от хората е глупост ,но
    пък си купуват книга(злато) заради лъжата на печатниците че знанието в книгата е злато.

  2. Anonymous

    Дай златот на Винету и виж дали няма да спечели два пъти повече от фурми.

  3. Anonymous

    gold е съществително(налично,седи и не се променя и е с анти-бактериални свойства)

    btc е глагол(миньори извършват действие на запис в блокчейна на всеки 10 мин)

    Следствието
    btc e валута(лесно се пренася през граница – всъщност запис не се пренася)

    gold e безлихвен-непроизводствен актив(мн скъпо за пренасяне)

    btc/gold_цена във валути(има вторичен блокчейн и зависят от следващ по балама които да купи ги за повече от тебе , значи задължително трябва хеджиране* ако баламите се уплашат)

  4. митничар

    Злато вкъщи държат шефа и по-най-шефа.
    Злато се пренася легално с ланци, пръстени и двкларация “)
    Като си загубиш на биткойн портфейла ключа го губиш вовеки, примери бол, а един балон без фиктивна ликвидност е даже въздух под налягане.

  5. Anonymous

    Може би само на Ларк , Рикардо и още няколко от Мексико и Колумбия им трябва да транспортират злато за милиони 🙂

  6. God of Noobs

    И защо златото от 50 000 отиде на 25 000? Или купилите скъпо навиват балъците да купуват за да си върнат парите при евентуално вдигане на цената при масово купуване? И защо все повече държави и борси забраняват търговията със Златото? Мижи да те лажим казваше баба, а тя разбираше от Буклуккойни!!!

  7. к

    Биткойн е 10000000 пъти по-добър от златото. Я дръж 1 милион в злато вкъщи, я се опитай да си купиш нещо със злато, я се опитай да го пренесеш през граница.

Коментар