Прогнозират срив на биткойн до $7000

Биткойн продължава да е нестабилна валута, което засилва спекулативния ѝ характер
(снимка: CC0 Public Domain)

„Крипто-зимата” дойде и биткойн го чака пропадане. С тази мрачна прогноза за най-популярната криптовалута се ангажира Клем Чембърс, главен изпълнителен директор на ADVFN, един от големите ресурси за инвеститори.

Според него, стойността на биткойн може да падне до 10 хиляди и дори до 7 хиляди долара. В своите прогнози Чембърс се уповава на повтарящите се пазарни цикли на криптовалутата.

Мениджърът вярва, че тези, които са закупили биткойн на цена от $60 000, ще трябва да чакат дълго време, за да си върнат инвестицията. По неговите думи, движението в стойността на крипто-активите зависи от технически причини, а не от изявленията на Илон Мъск или от забраните на китайските власти.

По време на публикуване на изявлението на Клем Чембърс в YouTube, биткойн се търгуваше за около $35,4 хиляди. В своя пик по-рано основната криптовалута достигна стойност от $64,8 хиляди.

Коментари по темата: „Прогнозират срив на биткойн до $7000”

добавете коментар...

  1. БГ2021

    Тоя май го е яд,че няма Биткойн:)

  2. Ентусиастий Петров

    Аз пък си купих на цена 33000 USD цели 0,00086 биткойна. Доста трябва да почакам докат стана милионер 😀

  3. Нико

    Тоя си говори ама ако не познае няма го потърсят да го питат Кво стана бе мен. Може падне ама може и да дръпне рязко нагоре.

  4. Евлоги Петров

    Ще падне, ама друг път. Германските пенсионни фондове започнаха да лапат яко крипто, Сорос също даде разрешение на неговите слуги да почват да купуват. Само нагоре ще е цената на криптовалутите от тук нататък!!!

  5. Anonymous

    Гладна кокошка – просо сънува

  6. Боби

    Да ще падне и тогава е момента да се вземат алтове които ще станат после по 50 и дори по 100. Ще се изкарат много пари . Прав е човека

  7. Anonymous

    Елементарно догодина ще спадне почва Мечкарския период по борсите и после Биковете и така се редуват нещата не само с биткойна, а със вички останали акции и активи. За простосмъртните бедни хора и дребни търговци това не е нито да ги радва нито да ги тревожи бедните и ограничени хора си остават такива до края на живота си. Само големите печелят и всички други губят.

  8. Биткойн

    Ама айде да пада де! От кога го чакаме, за да си купим, последно купувах на 4-5К, и сега ми се вижда скъпо 🙂

Коментар