Vidlok W91 – бизнес уебкамера с вграден говорител

Новата уебкамера на Vidlok е проектирана да посрещне повишените изисквания на бизнеса
(снимка: Vidlok)

Тенденцията да общуваме дистанционно се задълбочи в последните години, особено в условията на социална изолация. Видеоконференциите станаха предпочитан начин за комуникация както в личния ни живот – с приятели и семейството, така и в бизнеса. Същевременно, новата реалност повиши изискванията към технологиите за видеоразговори и хората започнаха да търсят алтернатива на вградена в лаптопа камера, която обикновено е с по-ограничени възможности.

Нова уебкамера на Vidlok – компания с богат опит и експертиза в разработката на компоненти за камери за смартфони и системи сигурност – идва в отговор на нуждите на бизнеса от подобрена видеокомуникация. Моделът Vidlok Business Webcam W91 се отличава с няколко ключови характеристики, които го поставят високо над обикновените уебкамери.

Отличителна характеристика на Vidlok W91 е вграденият говорител със система за потискане на шума
(снимка: Vidlok)

На първо място, W91 има собствен говорител и двоен микрофон. Това прави съвсем различно потребителското изживяване с уебкамерата на Vidlok. Силен и чист звук идва директно от камерата вместо от вградените в лаптопа или монитора говорители. Не е необходимо да слагате на главата хедсет със слушалки и микрофон.

Обективът на W91 има широк зрителен ъгъл от 90% и обхваща всички участници в конференцията
(снимка: Vidlok)

Самата камера може да се завърта на 360 градуса хоризонтално и на 120 градуса вертикално, което позволява на участниците във видеоконференцията да настроят W91 за най-комфортно гледане и слушане.

Нещо повече, устройството на Vidlok използва интелигентна технология за шумопотискане, която осигурява кристално чист звук при видеоразговори с бизнес партньорите. Високото качество на звука е гарантирано и от наличието на два микрофона, наред с вградения говорител.

Освен вграден говорител уебкамерата W91 има и двоен микрофон за ясни разговори
(снимка: Vidlok)

Освен това W91 прави по-вълнуващи и забавленията. Когато слушате любимата си музика, например, ще се наслаждавате на по-високо качество на аудиото, в сравнение с това, което получавате от обикновения говорител на лаптопа, а също така ще си спестите нуждата от външни колонки или слушалки, когато гледате видеото на десктоп монитор.

Несъмнено, наличието на вграден самостоятелен говорител е ключово предимство на W91, което бизнес потребителите ще оценят. Но тази камера има и редица други достойнства, които я правят гъвкаво и удобно решение за пълноценни видеоконференции.

Уебкамерата W91 се явява също практично решение за забавление с видео и музика

Както вече споменахме, уебкамерата може да се завърта на 360 градуса хоризонтално и на 120 градуса вертикално, а това означава, че е лесно приспособима за различни сценарии на използване, в зависимост от броя и местоположението на участниците във видеосрещите.

W1 се отличава и с широк зрителен обхват от 90% на лещата, което заедно с възможността за 360-градусово завъртане на камерата позволява да се водят пълноценни видеоконференции от различни перспективи и в кадър да попаднат всички участници от конферентната зала.

Поддръжката на видео с резолюция 1080p означава изображения с високо качество и детайлност
(снимка: Vidlok)

И още една характеристика в полза на качеството – уебкамерата на Vidlok поддържа резолюция 1080p FHD за ясни и детайлни изображения, което заедно със системата за шумопотискане, която осигурява качествен звук, обещава мечтаните видеоконференции за бизнеса.

Vidlok Business Webcam W91 – основни характеристики:

  • Ъгъл на обектива: 90 градуса
  • Резолюция: 1080P
  • Вертикален ъгъл на завъртане: 180 градуса
  • Хоризонтален ъгъл на завъртане: 360 градуса
  • Апертура: F 2.0
  • Леща: 4,6 мм HD
  • Аудио декодиране: PCM
  • Видео декодиране: MJPEG
  • Захранване: USB DC 5V
  • Тегло: 135 грама
  • Размери: 56х90х48 мм
  • Комплект: уебкамера, ръководство за потребителя, трипод (опционален)

Бизнес уебкамерата Vidlok W91 се монтира на екрана – на лаптоп, компютърен монитор или конферентен дисплей – по обичайния за всяка уебкамера начин. Устройството тежи само 135 грама и се захранва през USB. Може да заключим, че в ерата на видеоконференциите този нов продукт има специално място с вградения си говорител, два микрофона и система за потискане на шума.

Коментар