Шеф на Renault става главен изпълнителен директор на Opel

Уве Хохгешурц започва кариерата си в автомобилната индустрия през 1990 г.
(снимка: Opel Automobile GmbH)

Уве Хохгешурц е определен за главен изпълнителен директор на Opel, считано от 1 септември 2021 г. В момента той заема позицията на главен изпълнителен директор на Renault Германия, Австрия и Швейцария.

Назначението идва в момент, в който германската марка в състава на  Stellantis разширява обхвата на своите търговски дейности с навлизане на пазара в Китай и ускорява развитието си в областта на електрификацията. Хохгешурц ще наследи на поста Михаел Лошелер, който напуска Stellantis, съобщиха от Opel.

Уве Хохгешурц ще се присъедини към висшия мениджърски екип на Stellantis и ще се отчита директно на изпълнителния директор на транснационалната корпорация за автомобили Карлос Тавареш.

Хохгешурц започва кариерата си в автомобилната индустрия през 1990 г. като служител във Ford, преди да се присъедини към VW през 2001 г. и към екипа на Renault през 2004 г. Изучава бизнес администрация в Германия (Вупертал и Кьолн), Великобритания (Бирмингам) и Франция (Париж Дофен).

„Изпълнението на  впечатляващата програма за реорганизация на компанията проправя пътя за предстоящото търговско развитие на марката в световен мащаб. Убеден съм, че Уве ще управлява успешно през този нов период в развитието на марката Opel, благодарение на своя над 30-годишен опит в сферата на автомобилната търговия”, коментира назначението Карлос Тавареш.

Stellantis бе създадена през 2021 г. след сливане на италианско-американската Fiat Chrysler Automobiles (FCA) с френската Groupe PSA. Под шапката на компанията са 14 автомобилни бранда, вкл. Abarth, Alfa Romeo, Chrysler, Citroën, Dodge, DS, Fiat, Jeep, Lancia, Maserati, Opel, Peugeot, Ram Trucks и Vauxhall.

Коментари по темата: „Шеф на Renault става главен изпълнителен директор на Opel”

добавете коментар...

  1. Пешо

    Дано да пребори ръждата.

Коментар