Колко време ни поглъщат мобилните приложения

Забавленията с мобилни приложения вече се съизмерими с времето ни за работа
(снимка: CC0 Public Domain)

Ново проучване хвърля светлина върху мащаба на увлечението на хората по смартфоните и мобилните приложения. Времето, което прекарваме с джаджите, продължава да нараства, сочат данните.

Анализаторите от App Annie са изследвали колко време прекарват потребителите на смартфони във взаимодействие с различни мобилни приложения и услуги. Оказва се  много – до 4 часа на ден!

Изследването разглежда потребителите на Android, тъй като на глобално ниво има значително повече собственици на устройства с тази платформа, отколкото с iOS.

Стъпвайки на данни от девет държави (Южна Корея, Япония, Бразилия, Мексико и др.), анализаторите установяват, че около 20% от потребителите прекарват до 4 часа на ден в близък контакт със смартфоните си.

Докладът не посочва точно как се разпределя това време. Специално внимание е отделено не на социалните мрежи, както можеше да се очаква, а на мобилните игри. Неслучайно този раздел в магазина Google Play генерира най-много приходи в изброените държави.

Друг важен извод от доклада е, че през последните две години средното дневно време, прекарано на смартфон, се е увеличило с 45%. А споменатите 4 часа на ден с мобилни приложения всъщност се равняват на половината от работния ден в повечето страни.

Коментари по темата: „Колко време ни поглъщат мобилните приложения”

добавете коментар...

  1. Цеков

    Моята жена ако не трябваше да спи щеше да прекарва на телефона 24часа.

Коментар