Смартфон ни позволява сами да добавяме RAM

Oppo Reno6 Z има тройна камера с основен 64-мегапикселов сензор
(снимка: Oppo)

На пазара излиза първият в света смартфон, който позволява на потребителите самостоятелно да увеличават обема на оперативната памет. Много лаптопи вече загубиха тази функционалност, но ето, че смартфоните вече я предлагат.

Китайската компания Oppo, която е част от холдинга BBK заедно с Vivo, Realme и OnePlus, представи нов смартфон от среден клас Reno6 Z. Външно той не се различава от другите устройства в своя ценови сегмент – има класически дизайн и безрамков дисплей с изрез за предната камера.

Въпреки че е бюджетен модел, Oppo Reno6 Z получава уникална функция, с която никой флагман не може да се похвали – възможност за увеличаване на RAM, съобщи Gizmochina. Стандартният обем RAM в смартфона е 8 GB, но може да се увеличи до 13 GB с допълнителни 5 GB. Това е много интересна функция, която може да удължи живота на устройството. Размерът на постоянната памет е 128 GB.

Oppo Reno6 Z се задвижва от процесор MediaTek Dimensity 800U, който осигурява поддръжка на мрежи от пето поколение (5G). Смартфонът е оборудван с 6,4-инчов AMOLED дисплей с резолюция FHD+.

Основната камера има 64MP основен сензор, 8MP широкоъгълен обектив и 2MP макро-обектив. Батерията с капацитет 4310 mAh поддържа бързо зареждане 30W. Новият Oppo Reno6 Z ще се продава за около $412.

Коментар