Xiaomi оглави пазара на смартфони в Европа

Близо 13 милиона смартфона е продала Xiaomi в Европа през второто тримесечие
(снимка: CC0 Public Domain)

Китайският производител Xiaomi стана най-големият доставчик на смартфони в Европа през второто тримесечие на годината, което се случва за първи път, сочат актуални данни от анализаторска компания.

Xiaomi увеличава продажбите си с 67,1% до 12,7 милиона единици, заемайки 25,3% от пазара в Европа, според Strategy Analytics. На второ място е Samsung, която има 24% пазарен дял и продажби в размер на 12 милиона броя, регистрирайки спад от 7% на годишна база.

Apple подобрява резултата си от миналата година с 15,7%, като е доставила 9,6 милиона iPhone устройства и завладява 19,2% от европейския пазар на смартфони. На четвърто място е Oppo, която бележи огромен ръст от 180% и вече контролира 5,6% от пазара.

Най-висок ръст демонстрира брандът Realme, който увеличава продажбите си в Европа с 1800% за една година и заема 3,8% от пазара. Компанията е доставила 1,9 милиона смартфона през второто тримесечие.

Коментари по темата: „Xiaomi оглави пазара на смартфони в Европа”

добавете коментар...

  1. Иван

    Какви ниски цени…
    Xiaomi Mi 11 Ultra 5G – 2900 лева
    Samsung Galaxy S21 Ultra – 2500 лева

  2. джъст -А- мен

    Навремето, след като продължително време на размисъл и при 1 умишлено и целенасочено съзнателно игнориране на “Великаните” в тази массова индустрия – ШАМ-ШУНГа и Ай-ФОНА, си взех едно УНИКАЛНО изделие от Чайна-Таун с качества+показатели МАЧКАЩИ – ТОГАВА най-скъпарските им модели на скромната цена от 450 местни ЛЪВА /т.е. около 3,5 пъти по-ниска цена!/ с малкия недостатък, че Андроидчето бе от по-ниска версия… А пък иначе – резолюция, камери, дисплей, пиксели и пр. наскоро чак след 2020-2021 бяха задминати от най-върховите в ценово отн-ие свръх-надути техни модели, надхвърлящи 2,5 бона в лева. И много добре помня, че по онова време не ме натовариха с ДДС, мита, акцизи и пр. тегоби. Бира се, още си работи и действа БЕЗОТКАЗНО, само където по-често го зареждам отпреди. И съм убеден, че следващият 5G-модел, к. рано или късно ще осигуря, ще бъде на ШАО-ЛИН

  3. джъст -А- мен

    Причината е една и е пределно ясна, прозрачно ясна и съвсем близо до ума на човека: Чисто и просто ЦЕНИТЕ на ШАО-ЛИНа са 2-3 пъти по-ниски и постижими и леко достъпни за нормалния потребител, с което те съвсем /без да се напъват дори!/ елегантно и лежерно са задминали “великите” ШАМ-ШУНГ с техните жестоко надути /по подобие на ХаЙ-фончетата/ цифри от порядъка на половин лека кола на по 10-12 годин… Така че, разумният човек си взима едно РЕАЛно средно-стат. по качества и тех.показатели фонче и не му пука и дреме за надутите ЯКО цени от “водещите” манюФАКтурки от Далечния Изток+Щатските фабриканти…

Коментар