Confide – месинджър с повишена поверителност

Confide използва инструменти от военен клас за криптиране от край
(екранна снимка: Confide)

Confide e удобен месинджър, който предлага сигурна среда за разговори с приятели, като позволява унищожаване на съобщенията веднага след като бъдат изпратени или прочетени.

Приложението е достъпно за всички популярни платформи, вкл. Windows, Mac, Android и iOS. Можете да обсъждате безопасно лични теми, без да се притеснявате дали някой гледа през рамото ви или че информацията ще бъде записана в мрежата.

Според разработчика, Confide използва инструменти от военен клас за криптиране от край до чрез TLS. Програмата има и система за самозащита, която възпрепятства приложенията за видеозаснемане и екранни снимки.

Инсталирането на Confide е лесна работа, изисква се единствено регистрация чрез имейл адрес и парола. Необходимо е потвърждение на имейла. Също така е предвидена възможност за възстановяване на парола.

След като стигнете до главния прозорец на приложението, ще трябва да създадете списък с контакти, като поканите вашите приятели да използват Confide – било то чрез линкове, имейл адреси или телефонен номер. Можете също така да свържете списък от контакти на акаунт в Google, а на всеки добавен контакт да слагате псевдоним.

С помощта на Confide можете да изпращате безопасно текст, снимки, видео и документи
(екранна снимка: Confide)

Програмата има основна зона, подобна на бележник за писане на съобщения, заедно с бутон за изпращане на прикачени файлове (PDF, JPEG, JPG, JPE, PNG). Веднага след като съобщението бъде изпратено до отсрещната страна, то изчезва, за да се гарантира поверителността. Когато получателят прочете съобщението, ще получите известие за това.

Ако искате да повишите сигурността, можете да заключите Confide с парола, която се изисква при всяко влизане в програмата. Що се отнася до останалите функции – можете да изпращате съобщение до множество контакти наведнъж, да деактивирате звуците в приложението и известията за получаване, да скривате имената/псевдонимите на хората в известията, да изпращате съобщения чрез Ctrl+Enter вместо само Enter и др.

В заключение, Confide е проста и модерна програма, която се явява ефективно решение за сигурни мигновени съобщения, подкрепена от функции за предотвратяване на скрийншоти и видеозапис, самоунищожаващи се съобщения, известия за прочетено съобщение и други полезни функции.

Даунлоуд: Confide

Коментар