Нова Зеландия е „бъдещето”, според ИТ милиардерите

Нова Зеландия е изключително устойчива на заплахата от изменението на климата
(снимка: CC0 Public Domain)

Лари Пейдж, съосновател на Google и един от най-богатите хора в света, получи разрешение за пребиваване в Нова Зеландия в категория „богати инвеститори”. От кандидатите в тази категория се изисква да инвестират най-малко 10 милиона новозеландски долара в страната в продължение на три години.

Пейдж влезе в Нова Зеландия през януари, когато границите ѝ все още бяха затворени поради Covid-19, припомня BBC. Правителството обаче заяви, че той е допуснат заради „спешна медицинска помощ, включваща сина му”.

48-годишният Пейдж подаде молба за пребиваване в Нова Зеландия през ноември. Молбата му обаче не можеше да бъде обработена, тъй като по това време той отсъстваше. През януари американският технологичен милиардер беше допуснат до Нова Зеландия, за да може синът му да бъде евакуиран от Фиджи в рамките на акция за спешна медицинска помощ.

Пейдж е един от най-богатите хора в света с отчетено богатство над 116 милиарда долара. Той се оттегли като главен изпълнителен директор на компанията-майка на Google – Alphabet – през 2019 г., но остана член на борда и контролиращ акционер.

Не за първи път технологичен милиардер от Силициевата долина проявява особен интерес към Нова Зеландия. Питър Тийл, съосновател на PayPal и ранен инвеститор във Facebook, веднъж описа южната част на Тихия океан като „бъдещето” и стана негов гражданин през 2011 г. Оттогава той инвестира сериозно там.

Разположена на повече от 10 000 км от континенталната част на САЩ, Нова Зеландия наскоро беше определена като страна, която е изключително устойчива на заплахата от изменението на климата.

Коментари по темата: „Нова Зеландия е „бъдещето”, според ИТ милиардерите”

добавете коментар...

  1. Фофу

    СичкУ е кУнспирация брат.

  2. :o)

    Ама разбира се че има конспирация, как иначе…Илюминати и Рептили, нали? 🙂

  3. Пешо

    “Спешна медицинска помощ, бъдещето е там…” ама друг път. На този плъшок се е паднала задача там. Нова Зел е част от съюза Пет Очи и съответно има изградени бази. Няма как да отиде да рекламира държава извън тази група. Например не може да каже кефи ме Мозамбик и искам да инвестирам там, защото ще го пенсионират. Изпълнявай каквото ти се каже и не ни занимавай с евтиния си театър.

Коментар