Започна кампания за връщане на българите от чужбина

Българите, които живеят извън страната, имат предложение да се върнат и работят тук
(снимка: CC0 Public Domain)

Нова кампания на TELUS International Bulgaria цели да върне българите от чужбина обратно в страната, като им предлага възможност за работа. С въвеждането на модела на работа от вкъщи за голяма част от бизнеса, посланието на кампанията тази година призовава всеки да избере своето истинско вкъщи – България.

В рамките на кампанията „Мога там. Искам тук”, която се провежда за четвърти път, TELUS International Bulgaria предлага на българите в чужбина пакет за релокация, който включва 5000 лв., самолетен билет до България, хотелско настаняване при необходимост, възможност за работа от дома и съдействие от екипа на компанията за документите и процесите за установяване.

Единственото условие за бъдещите кандидати е да са живели през последните 12 месеца извън България и да владеят чужд език, в допълнение към английски. Кандидатите ще могат да работят за световни брандове в областта на технологичния и финансовия сектор и гейм индустрията.

Лица на тазгодишната кампания са хора, които през 2021 г. се възползват от платформата и се връщат у нас, започвайки работа в TELUS International Bulgaria. Двама от тях – Ирена Бекярова и Нико Алексиев, се решават на тази крачка, повлияни от промените, свързани с пандемията от коронавирус.

Ирена Бекярова живее 5 години в Норвегия, където открива страстта си към чуждите езици. Днес тя е част от TELUS International в България на позиция Customer Experience Analyst. Нико Алексиев прекарва във Франция повече от 8 години, което дава старт на работата му като French Team Supervisor.

Третото лице на кампанията – Радослав Рашков, след дълги години, прекарани със семейството си в Испания, през 2018 г. заедно с брат си се връща в България, кандидатствайки чрез платформата. Започва като специалист обслужване на клиенти с испански език и след година в компанията е повишен до Relocation Specialist.

„Кампанията „Мога там. Искам тук” засяга социално значима тема за България. Продължаваме да мотивираме българите в чужбина да се замислят за връщане у нас, като им предлагаме професионално развитие и ги подкрепяме в това начинание с пакет за релокация”, коментира Кристина Иванова, директор за България и вицепрезидент „Операции” на TELUS International в България и Турция.

TELUS International е доставчик на дигитални и технологични решения в сферата на обслужването на клиенти. У нас фирмата разполага с над 3800 служители в София и Пловдив, което я прави най-големият работодател в сферата на BPO сектора. Общият брой на служителите в TELUS International на глобално ниво е повече от 50 000.

Коментари по темата: „Започна кампания за връщане на българите от чужбина”

добавете коментар...

  1. haha

    Върнете циганите, за да работят в ИТ сектора. Те са най-кадърните кадри в Европа.

  2. :)

    Някой болен мозък ще прави поредният експеримент. Кой нормален човек мигрирал на вън и работещ в сверата на IT, ще се върне в BG? Аз поне не познавам хора които са се върнали или биха го направили.

  3. Уйчо

    до r16
    На тях трябва да им се плаща, за да емигрират оттук.

  4. r16

    А за работещите в замеделието, владеещи ориенталски език?

Коментар