Google разпространява масово новата Fuchsia OS

Новата Fuchsia OS вече се разпространява на смарт устройствата Nest Hub
(снимка: Google)

Google започна масово разпространение на новата си операционна система Fuchsia OS, която беше представена за първи път преди повече от четири години.

Fuchsia OS стана достъпна на избрани смарт колонки Google Nest Hub през май т.г. Сега всички подобни устройства от първо поколение автоматично ще получат актуализацията. Тя заменя съществуващата операционна система със стабилна версия на Fuchsia OS, съобщи 9to5Google.

Nest Hub е интелигентен високоговорител с поддръжка на гласов помощник Google Assistant и голям 7-инчов дисплей. Устройството дебютира през 2018 г. и работеше с Cast OS – операционна система, базирана на Linux.

Но за разлика от Android и Chrome OS, които са разработени на основата на Linux, платформата Fuchsia OS е изградена от нулата и използва ново микроядро, наречено Zircon.

От гледна точка на потребителите, интерфейсът на Google Nest Hub няма да се промени с преминаване към новата операционна система.

Единственият начин да разберете, че Fuchsia OS е инсталиран на устройството, е да проверите раздела „За устройството” в менюто с настройки – дори там операционната система не се споменава по име, а само номерът на фърмуера е променен на 1,52.260996.

Коментари по темата: „Google разпространява масово новата Fuchsia OS”

добавете коментар...

  1. Krusha OS

    Гледам тука има и любители на едни излишно скъпи тИлИфони

  2. Пешо

    А ти какъв браЛзер ползваш? А колата- Алди ли е? Валчери имаш ли?

  3. mhm

    Глупаците джависти веднага скочиха, едно приложение писано на джава не съм видял да не е бавно и бъгаво. Няма уиндоус, няма андроид, няма линукс, писано ли е на джава е мега зле. А джавистчетата понеже скоро ще останат без работа и хейтят ли хетят :)))

  4. Якия софтуерен инженер

    Джавата била най-смотания език в език. Разсмя ме да знаеш.

    Много некадърен код има в приложенията. Това е като да кажеш, че БМВ са смотани коли, защото ги карат идиоти.

  5. _he_

    Четох коментари, четох и … стигнах до извода, че са писани от “разбирачи”, които дори не правят разлика между Java и Java script, а може би изобщо не знаят кое какво е!
    Уважаеми писатели, всеки процесор си има предназначение и набор команди за което е най-силен. От там нататък всичко е в ръцете на програмиста и най-вече в главите им, но за съжаление повечето са пропуснали часовете по “оптимизация на алгоритмите”.
    И няма телефон и OS, които не забиват. На всички мобилни устройства операционната система блокира съобщенията за грешки. Ако успеете да ги отключите ставате свидетели на малък ужас …

  6. Fanatik

    Не е проблема процесора при андроид , слагал съм на редми Линукс и фърка, проблема при андройда е че е като един бралзер всички Дани кишира трупа и се задръства , постоянно трябва да освобождаваш места да му чистиш Рома и така на татък, а дали е написан под жава или с++ някакво приложение е без значение , важното е програмиста как ще го напише , А айфона защо не забива и работи , защото е с затворен код и никой няма право да напише приложение за него освен създателите му , докато при андройда всеки може да си напише каквото приложение си поиска и да го подкара , с отворен код е.

  7. А

    Джава е глобален език за програмиране и най-добрата! Кат не разбираш, не пиши. Проблема не е андроида или приложенията, процесорите на смартфоните са бавни. Защо айфона не забива, защото е най-мощния на света. Дори хуауеи си правят по-добри процесори!

  8. А

    Джава е глобален език за програмиране и най-добрата! Кат не разбираш не пиши. Проблема не е андроида или приложенията, процесорите на смартфоните са бавни. Защо айфона не забива, защото е най-мощния на света. Дори хуауеи си правят по-добри процесори!

  9. К

    Няма лошо да си тъп и прост, но не го демонстрирай толкова явно!

  10. л

    Правете нов андроид от нулата и приложенията да не са на Джава, най-скапният език на света с най-бъгавите и тежки приложения!

Коментар