Откриха „трикче” за ускоряване на iPhone

Находчиви потребители на по-стари iPhone устройства намериха начин да ускорят работата им
(снимка: CC0 Public Domain)

Неотдавна Apple трябваше да отбива атаки от възмутени потребители, които научиха, че компанията забавя по-старите iPhone устройства, за да спести живота на батерията. Стигна се дори до съдебни дела, които Apple загуби в някои страни. Но това отвори вратичка за всеки, който иска да ускори своя iPhone.

Трикът за ускоряване на iPhone е открит от китайски потребители. И така, за да накарате смартфона на Apple да работи по-бързо, достатъчно е да промените географския регион на… Франция, съобщи Gizchina.

Факт е, че във Франция скандалът със забавянето на работата на iPhone беше по-широко разпространен, отколкото в други страни като Китай. Франция глоби Apple, защото счете за несправедливо забавянето на по-старите айфони.

Днешните литиеви батерии са проектирани за определено количество цикли на зареждане, преди да започнат да се влошават по отношение на капацитета или способността да осигурят пиков ток. Този прост факт доведе до истински скандал, когато Apple призна, че пиковата производителност на iPhone със стари или по-слаби батерии ще пострада.

Системата за управление на производителността в iOS прави така, че след като батерията на iPhone 6 или 7, например, остарее достатъчно, смартфоните стават малко по-бавни и по-малко отзивчиви, освен ако не ги отворите и не смените батерията с чисто нова.

С промяната на региона на устройството се деактивира въпросната система за управление на производителността, което от своя страна ще повлияе положително на работата на по-старите iPhone модели. Това не е просто субективно усещане, тъй като потребителите сравняват производителността преди и след промяната на региона и забелязват по-високи числа.

Разбира се, няма разлика в производителността на по-новите телефони на Apple като iPhone 12 Pro, чиито батерии все още са в перфектно състояние и не трябва да бъдат блокирани по никаква причина.

Коментар