Успешен тест за предаване на данни чрез 6G THz вълна

Данните са предадени между Института Фраунхофер Хайнрих Херц и Берлинския технологичен институт
(снимка: LG Electronics)

Корейската компания LG Electronics демонстрира предаване на данни на повече от 100 метра на открито, използвайки безжична 6G терахерцова технология. Експериментът е извършен съвместно с Дружество Фраунхофер, най-голямата научна общност за приложни изследвания в Европа, а данните са изпратени и проследени между Института Фраунхофер Хайнрих Херц (HHI) и Берлинския технологичен институт в Германия.

Имайки предвид, че 6G THz има къс диапазон и претърпява загуба на силата на предаването при дълги разстояния, едно от основните предизвикателства за еволюцията на тази технология е намирането на решение, свързано с увеличаване на силата и гарантиране на по-стабилни ултра-широколентови трептения.

Силата на физическия усилвател, разработен от LG, HHI и Института на Фраунхофер по приложна физика на твърдото тяло (IAF), е в основата на успеха на извършения тест. Усилвателят има капацитет да генерира стабилен сигнал до 15 dBm в честотен диапазон от 155 до 17 GHz.

В допълнение, LG успешно демонстрира технология за адаптивно формиране на лъча (adaptive beamforming), която променя посоката на сигнала, в зависимост от канала и позицията на приемника. Освен това, функцията „high gain antenna switching” комбинира сигнали от няколко усилвателя, предавайки ги към специфични антени.

Физическият усилвател, разработен от LG, е в основата на успешната демонстрация
(снимка: LG Electronics)

С насрочената през 2025 г. глобална стандартизация и комерсиализация в следващите четири години, 6G мрежите ще поддържат по-бърз безжичен обмен, комуникационни скорости с минимални забавяния и висока надеждност, отбелязва LG.

6G ще бъде основен компонент на новата технология „Ambient Internet of Everything”, която цели да подобри както бизнес средата, така и житейската такава, като адаптира и персонализира съдържанието спрямо нуждите на съответния консуматор.

Коментари по темата: „Успешен тест за предаване на данни чрез 6G THz вълна”

добавете коментар...

 1. Anonymous

  Много точно казано.

 2. Давид

  Деца, не става с Google translate и нулево разбиране на материята. Излагате се.

  Няма амплификатори в тоя език. Усилватели са. Те не генерират. Ако започнат, са се самовъзбудили, а това ги прави негодни за употреба.

  Няма антени с голяма печалба. В тоя език се нарича усилване.

  “капацитет да генерира стабилен сигнал до 15 dBm” е просто мощност 15dBm

  голям резил.

Коментар