Panasonic SC-GN01 WIGSS – завладяващ звук за гейминг

Поставена на раменете, GN01 осигурява реалистичен съраунд звук от всички посоки
(снимка: Panasonic)

Завладяваща, носима геймърска озвучителна система представи Panasonic на изложението Gamescom 2021. С ергономичен дизайн и конструкция, системата SC-GN01 WIGSS може да се постави на раменете, докато играете, за да се насладите на реалистичен съраунд звук от говорителите, насочени във всички посоки.

Подобно на геймърския високоговорител HTB01, който Panasonic пусна миналата година, системата GN01 е разработена в сътрудничество със Square Enix и специално за геймърите предлага три различни режима с широко звуково поле за вълнуващо изживяване.

GN01 създава високо-прецизно звуково поле, което подобрява звука от играта и осигурява наистина реалистично пътуване в света на игрите. Системата е оптимизирана за използване с играта Final Fantasy XIV Online.

GN01 има ергономичен дизайн и поддържа три звукови режима за игри
(снимка: Panasonic)

За използване с LED телевизори като JX940 от гамата на Panasonic за 2021 г. е предвиден нов режим за игри Game Mode Extreme, който осигурява висока производителност с малка латентност и поддръжка на HDMI 2.1 HFR, VRR и AMD FreeSync Premium.

Три звукови режима за игри

Системата GN01 идва с три звукови режима за игри:

  • Режим Ролева игра (Role-Playing Game)
  • Режим Стрелба от първо лице (First-Person Shooter)
  • Гласов режим (Voice mode)

Режимът Ролева игра, оптимизиран за Final Fantasy XIV Online, създава усещане за реализъм и интензивност, като позволява на геймърите да се почувстват така, сякаш са вътре във виртуалния свят на играта.

Режимът Стрелба от първо лице осигурява точно позициониране на звука и позволява да се чуват дори и слабите звуци, като стъпки, давайки на геймърите съществено предимство в игрите със стрелба от първо и трето лице.

Гласовият режим подобрява гласовете на героите и допълнително допринася за завладяващото преживяване. Препоръчва се за приключенски игри, където ясният диалог може да осигури важни улики.

GN01 включва висококачествен игрови високоговорител с оригинални технологии
(снимка: Panasonic)

Предвидени са също така и режими Музика и Кино при гледане на съдържание, различно от игри. Освен това, системата е оборудвана с високоефективен двоен микрофон с премахване на шумовете и ехото, който позволява ясни разговори с други геймъри, без смущения от мощния съраунд звук.

Качество на звука за геймъри

Системата включва висококачествен игрови високоговорител, който комбинира няколко оригинални технологии:

  • True MAGESS (Majestic Augmented Gaming Environment Sound System) – възпроизвежда висококачествен съраунд звук във всички посоки около врата с помощта на 4 широколентови говорителя. В говорителите са използвани неодимови магнити за по-прецизен и отчетлив звук.
  • Високопроизводителен сигнален процесор – повишава преобразуването на 2-канално съдържание в 4-канален звук с оригинална технология за обработка на сигналите и създава реалистичен съраунд звук около ушите. Също така е съвместим с многоканално съдържание, например 5.1-канален звук, за възпроизвеждане с по-естествен съраунд ефект.

Системата от говорители и уникалната технология за обработка на сигналите създават по-реалистично акустично поле, което кара потребителя да се почувства така, сякаш е обгърнат със звук от всички посоки, и подпомага играта, като позиционира точно стъпките, стрелбата и други критични звукови ефекти в звуковата арена.

Ергономичен дизайн за комфорт

Системата GN01 е проектирана за носене на раменете. Тя разполага с високоефективна технология за обработка на сигналите и оптимално позиционирани говорители, които спомагат за богато звуково изживяване. Конструкцията за носене на раменете позволява на геймърите да се наслаждават на играта за дълъг период от време, без да притискат ушите си със слушалки.

GN01 позволява на геймърите да играят по завладяващ начин, без дискомфорта от слушалките
(снимка: Panasonic)

Системата е с оригинална конструкция на Panasonic, базирана на резултатите от задълбочен анализ на данни за човешкото тяло и предназначена за максимален комфорт, дори при продължителна игра.

SC-GN01 – основни функции:

  • Три звукови режима за игри;
  • Технология True MAGESS (Majestic Augmented Gaming Environment Sound System) с 4-канална система широколентови говорители;
  • Оригинална технология за обработка на сигналите (повишаващо/понижаващо преобразуване до 4 канала);
  • Високоефективен двоен микрофон с премахване на шумовете и ехото за ясни разговори;
  • Ергономичен дизайн за комфортна продължителна игра.

Геймърите често използват слушалки за завладяващо звуково изживяване, но това може да причини неудобство при продължителна употреба. GN01 позволява на геймърите да играят по същия завладяващ начин, но без дискомфорта от слушалките.

Преносимата озвучителна система за игри SC-GN01 WIGSS ще се предлага от края на септември 2021 г., изключително чрез Amazon, уточниха от Panasonic.

Коментар