DataArt разширява дейността си в България и чужбина

С над 700 души е нараснал екипът на софтуерната компания DataArt през 2020 г.
(снимка: DataArt)

Софтуерната компания DataArt разширява глобалните си операции в Европа и Централна Азия и отваря нови офиси в Алмати, Казахстан и Тбилиси, Грузия. Едновременно с навлизането на изцяло нови пазари, фирмата планира да разшири дейността си в България, като освен специалисти в София, вече ще наема разработчици и в Пловдив и Варна, които ще могат да работят дистанционно.

Разширяването на дейността на DataArt в Казахстан се дължи на значителния потенциал за развитие в сферата на ИТ, предвид силния фокус на страната върху технологичното образование и инфраструктура. Благодарение на уникалното географско положение на Казахстан, DataArt ще може ефективно да обслужва клиенти в Европа, Близкия изток и Азия, като планира да наеме основния си екип през 2021 г., който да се разшири през 2022 г.

Що се отнася до Грузия, предварителните проучвания на DataArt показват, че това също е обещаваща ИТ дестинация, предвид добрите условия, свързани с предприемачеството, демократичната трансформация на страната през последните години и благоприятните политики за технологичните компании. В столицата Тбилиси наскоро бяха направени значителни инвестиции в ИТ от страна на правителството, както и от големи публични и частни компании.

В България DataArt оперира с развоен център в София, а сега планира да наеме софтуерни специалисти в Пловдив и Варна, които ще могат да работят от разстояние, като перспективата е фирмата да отворени офиси и в тези градове, ако броят на наетите се увеличи.

„Надяваме се да повторим успеха на DataArt във Воронеж, Харков, Буенос Айрес, София и други градове, където много от първоначално наетите ни служители вече са утвърдени специалисти и мениджъри в компанията”, сподели Михаил Завилейски, ръководител на организационното развитие в DataArt.

В момента за компанията работят над 5000 професионалисти, 700 от които бяха наети през 2020 г. Наскоро DataArt отвори офис в Дубай и разшири своята научноизследователска и развойна дейност в цяла Русия – в Краснодар, Москва и Ростов на Дон.

Коментари по темата: „DataArt разширява дейността си в България и чужбина”

добавете коментар...

  1. npace

    т.е. разбираме, че ЦРУ ще оперира в новите дестинации легално. Пррофесии дейта-аналитик, анализатор на биг дата, съешател на биометрични данни и прочие екзотични имена отдавна се знае какво правят.
    Мдаааа идиотска реклама на една утвърдена в средите на три/четри буквените съкращения среди….

Коментар