Huawei влиза на пазара за принтери

Принтерът на Huawei има минималистичен дизайн и е подобен на много други устройства на пазара
(снимка: IT Home)

Китайският производител Huawei, който бе засегнат сериозно от американските санкции, се опитва да навлезе на нови пазари. Изглежда, че компанията вече е готова с първия си принтер.

Снимка на първото печатащо устройство на Huawei, за което се говореше в медиите от известно време, се появи в интернет. Дизайнът на принтера е компактен и минималистичен, като много други подобни устройства. Не е известно каква е технологията на печат.

Единствено надписът Huawei на предния панел показва, че това устройство е произведено от китайския технологичен гигант. Самото изображение на принтера е открито от ентусиасти в патентованото приложение на компанията Smart Life. Твърди се, че принтерът ще може да взаимодейства с мобилни телефони, лаптопи и таблети.

И въпреки че в момента няма точна информация за името на устройството, предполага се, че принтерът ще се нарича Mate Paper, твърди китайският източник IT Home. Това е първата версия за име, която идва наум, като се има предвид, че съвсем наскоро Huawei регистрира същата търговска марка.

По-рано се появиха информации, че условният засега Huawei Mate Paper ще работи под управление на собствената операционна система на компанията HarmonyOS (или Hongmeng в китайския вариант), за да поддържа функцията Huawei One Touch. Компанията позиционира HarmonyOS като алтернатива на Android в различните си устройства.

Към момента не е ясно кога Huawei ще пусне първия си принтер, на кои пазари ще го продава и каква ще бъде цената на устройството за крайни потребители.

Коментар