Microsoft отлага връщането по офисите

Решение на Microsoft ще засегне повече от 103 000 служители на компанията в САЩ
(снимка: CC0 Public Domain)

Microsoft заяви в четвъртък, че ще забави за неопределено време повторното отваряне на централата си в Редмънд, Вашингтон, и другите си офиси из САЩ, тъй като коронавирусът продължава да се разпространява из страната.

Софтуерната корпорация не посочи нова дата, когато смята да „отвори“ отново. До този момент компанията планираше официалното завръщане на служителите по офисите за 4 октомври.

Решението, което ще засегне повече от 103 000 служители на Microsoft в САЩ, отразява предпазливия подход на големите технологични компании към завръщането на служителите в бизнес-сградите след увеличаването на хоспитализациите и смъртните случаи, свързани с Covid.

През август, заради нарастването на броя на случаите на заболелите, Amazon заяви, че корпоративните служители в САЩ и някои други страни ще започнат да се връщат в офисите чак през януари 2022 г.

Facebook и Google последваха Amazon, като казаха, че ще позволят на работниците да се върнат в САЩ офиси през 2022 г., което означава, че много служители ще работят от разстояние почти две години.

„Предвид несигурността на Covid-19, ние решихме да не се опитваме да прогнозираме нова дата за пълно отваряне на работните пространства в САЩ. Ще отворим офисите веднага, когато това е възможно да стане безопасно, въз основа на насоките за общественото здраве“, написа Джаред Спатаро, корпоративен вицепрезидент на Microsoft, в публикация в блога на компанията.

Когато този момент настъпи, фирмата ще обяви едномесечен преходен период, за да могат работниците да се подготвят за завръщането в офисите.

Коментар