Huawei постига рекордни 5G скорости в Москва

Huawei демонстрира рекордни за Русия скорости в пилотната 5G мрежа на Москва
(снимка: CC0 Public Domain)

Мобилна базова станция Huawei от пето поколение, инсталирана в Москва, демонстрира сумарна скорост на предаване на данни от 5,6 Gbps. Това е рекорд за пилотната 5G мрежа в Русия.

По време на изпитанията в столичния увеселителен парк „Островът на мечтите” всеки от осемте смартфона на Huawei едновременно е получавал сигнал от базовата станция на Huawei със скорост около 700 Mbps, а общата пикова скорост на предаване е била 5,6 Gbps, съобщи РИА Новости.

Рекордът е постигнат благодарение на използваната в 5G мрежата технология Massive MIMO. Тя увеличава пропускателната способност и капацитета на кулата, а също така и радиуса на нейното покритие при предаване на данни.

През март тази година телекомуникационният оператор MTS стартира първата руска пилотна 5G мрежа в най-посещаваните места в Москва, където потребителите на съвместими смартфони могат да се свързват към неограничен интернет. Тестови 5G зони бяха пуснати и в Санкт Петербург през май.

Коментари по темата: „Huawei постига рекордни 5G скорости в Москва”

добавете коментар...

 1. Лан

  Хауей е възчожно да постигнат високи скорости тяхното обурудване е най доброто имат и много добри техники и архитектури .

 2. Пухипухипухипу

  Из Ру-нета върви мълва, че от 5Жи-то на жените вече им се появят по 5G-точки и после става лошо за околните…, разбираш ли

 3. :o)

  кой знае колко хора са рекордно облъчени… 🙂

  Само че Руският слон и Китайският слон, братски комунистически другари, хобот за хобот през вековете 🙂

Коментар