В Япония продават кабини за отдалечена работа

Кабината за работа има ширина 0,9 м, дължина 1,8 м и височина 2,1 м
(снимка: KI Star Real Estate)

Японска фирма пусна на пазара мини офиси във вид на кабини за отдалечена работа. Вътре в тях работещите могат да разположат маса и стол и да ползват контакти и осветление.

Офис кабината Hanare Zen на компанията KI Star Real Estate е звукоизолирана, с ширина 0,9 м, дължина 1,8 м и височина 2,1 м. В нея има розетка за климатик, две гнезда за офис техника и осветление.

Кабината Hanare Zen отвътре – маса, стол и лампа
(снимка: KI Star Real Estate)

Компанията доставя мини офиса на клиенти за два дни. Когато дистанционната работа приключи, кабината може да се използва като складово помещение.

„Предназначена е за хора, които трудно намират удобно място за работа в дома и които не искат да пречат на семейството си”, казва представител на KI Star Real Estate пред Guardian.

Hanare Zen струва около 5000 долара и се продава в Токио и близките райони. Кабината е умалена версия на Hanare Study Version – офис за отдалечена работа с размери 1,8х3,6 м, който компанията представи през май.

По време на пандемията жителите на Токио започнаха да работят в автомобили, за да се усамотят. В Япония има нарастващо търсене на аксесоари за такава работа – компютърни стойки за волани, сгъваеми маси и паравани за прозорци, за да не се разсейват работещите.

В Кавасаки железопътната компания Tokyu Railway Company  е ремонтирала стари вагони, превръщайки ги в отдалечени работни места. Нейните Train & Bus Museum могат да се наемат от японците за 200 йени на час.

Коментари по темата: „В Япония продават кабини за отдалечена работа”

добавете коментар...

  1. :o)

    По нашите ширини, който почне да иска пари го оставят в каруцата и отвързват конете 😉
    мухахах

  2. ха

    То в матрицата си си включен по подразбиране, като следващ стриктно “общоприетите” норми. Тези кабини те откъсват частично от това обкръжение по подразбиране. Иначе е хубаво, че сме станали приятели. Веднага ще се възползвам да ти искам пари на заем…

  3. :o)

    Не се притеснявай приятелю
    всичко ще ти позволят
    А накрая ще те мушнат в една камера с розова слуз около теб и ще ти включат централния мозък в матрицата, нали помниш? 🙂

  4. ха

    Преди няколко месеца и аз си измислях подобни кабини. Но ги оформях като фиктивно превозно средство, защото кой би ти позволил в града да си сложиш кабина – има си закон за тротоарното право. Обратно, никой не може да ти забрани да си паркираш някакъв много странен автомобил (с напълно валидна регистрация), който всъщност е предназначен не за придвижване, а за ползване като споменатото офис място.

Коментар