PC Health Check Tool – проверява за съвместимост с Windows 11

Windows 11 идва и мнозина потребители се питат дали техните РС са съвместими с новата ОС
(снимка: CC0 Public Domain)

Всеки потребител вече може да провери своя персонален компютъра за съвместимост с новата операционна система Windows 11, очаквана на пазара тази есен. Microsoft пусна окончателната версия на безплатния инструмент за тази цел.

Инструментът PC Health Check Tool оценява производителността на компютъра и дава отговор на въпроса дали е подходящ за инсталиране на Windows 11. Софтуерът излезе в последната седмица на юни, но Microsoft бързо го премахна от уебсайта си – след като много потребители започнаха да се оплакват от неадекватна работа на приложението.

Така например, дори доста мощни компютри не издържаха теста за съвместимост с Windows 11. По-късно приложението премина тестове в общността на програмата Windows Insiders и най-накрая финалната му версия стана достъпна за редовите потребители.

Инструментът за проверка за съвместимост с Windows 11 е наличен за сваляне безплатно. Той не само дава оценка за състоянието на компютъра, но също така посочва конкретните причини за несъвместимост с Windows 11.

Microsoft все още не е направила официално изявление относно пускането на окончателната версия на PC Health Check Tool, но приложението вече се появи на официалния уебсайт на компанията.

Даунлоуд: PC Health Check Tool

Коментари по темата: „PC Health Check Tool – проверява за съвместимост с Windows 11”

добавете коментар...

  1. Anonymous

    Край БасТфора , загинаха.

  2. fg

    Тва е старо и то при положение че ми е през кура за MS и не ги следя

Коментар