Nokia G50 е най-достъпният 5G смартфон на бранда

Nokia G50 разполага с 48-мегапикселова тройна камера с изкуствен интелект
(снимка: HMD Global)

Нов член от G-серията телефони Nokia се позиционира като най-достъпният 5G модел на бранда. Това е Nokia G50, представен днес от HMD Global – домът на телефоните Nokia.

„С Nokia G50 поставяме 5G в джоба на още повече хора… И не само докато телефонът е нов, но и за години напред, благодарение на редовните ни актуализации на софтуера и качествени материали, от които е изработен”, коментира новия продукт Флориан Сейче, главен изпълнителен директор на HMD Global.

„Искаме да дадем мотивация и възможност на хората да запазят своя смартфон за по-дълго и да се борим с културата на честата подмяна на смартфона с по-нов модел, за да можем всички да намалим въглеродния си отпечатък”, допълни той.

Предвид прогнозите, че 5G мрежите ще покрият 40% от света до 2024 г. и ще обработват 25% от всички мобилни данни, Nokia G50 е телефон, подготвен за 5G ерата. С процесор Qualcomm Snapdragon 480 MP, който е проектиран да оптимизира бъдещите технологии, смартфонът предлага 5G връзка на цена, която няма да изпразни банковата сметка на купувачите – 459 лева.

Nokia G50 ще бъде ъпдейтнат с най-новия софтуер както сега, така и след две години, увериха от компанията. Той вече е готов за Android 12 и следващите версии, така че потребителите винаги ще имат достъп до най-новите и модерни функции.

Големият 6,82-инчов HD+ дисплей осигурява ясна картина за гледане на видеа и сериали
(снимка: HMD Global)

Месечните актуализации за сигурност са гарантирани за минимум три години. Обработвана в център за данни, базиран във Финландия, информацията на потребителите е под защитата на строги Европейски разпоредби за GDPR.

Nokia G50 е изпълнен в класически дизайн, с голям 6,82-инчов HD+ дисплей, който осигурява ясна картина за гледане на видеа в социалните мрежи и сериали като Planet Earth. издържа до 2 дни с едно зареждане, като поддържа бързо 18W зареждане.

Благодарение на 48-мегапикселовата му тройна камера с изкуствен интелект, притежателите на Nokia G50 могат да снимат всичко – от чудесата на природата до любими хора в най-емоционалните моменти, и то при всякаква осветеност. Снимките могат да се персонализират с функцията за воден знак. Селфи камерата е подкрепена с технология за стабилизиране на видео, която гарантира стабилен кадър, дори ако ръката потрепва.

Редовните ъпдейти на ОС и сигурността ще поддържат G50 актуален в продължение на години
(снимка: HMD Global)

Партньорсто със Spotify осигурява на потребителите на G50 достъп до 70 милиона песни и 2,9 милиона подкаста още при покупката на смартфона. Услугата ExpressVPN дава допълнителен контрол върху защитата на данните онлайн и е налична за Nokia G50 с 30-дневен безплатен тестов период на ползване.

Nokia G50 ще бъде наличен в България от 30 септември в цвят Ocean Blue и конфигурация 4GB/128 GB на препоръчителна цена от 459 лева. Моделът ще се предлага с двегодишна гаранция.

Коментари по темата: „Nokia G50 е най-достъпният 5G смартфон на бранда”

добавете коментар...

  1. Medunka

    Абсолютно. Най-добрите през последните години!

  2. Medunka

    Идиот със идиотско мнение!

  3. Anonymous

    страхотни телефончета са, кефят ме – две години вече ползвам безотказно

  4. :o)

    Нокия няма от доста време. Има едни китайски ментаци, които се кичат с гръмкото име и носталгията , което носи 🙂
    Така че китайските ментаци, са изкарали някакъв модел, много важно.

Коментар