LG придоби израелска фирма за автомобилна сигурност

LG инвестира солидно в решенията за киберсигурност на автомобилите
(снимка: LG Electronics)

Бордът на директорите на LG Electronics одобри придобиването на Cybellum – доставчик на решения за оценка на риска в автомобилната киберсигурност. Сделката ще помогне на LG да разработи по-сигурен автомобилен софтуер, ще подобри бизнеса с компоненти за превозни средства и ще позволи на Cybellum да разшири решенията за сигурност за глобални клиенти.

В резултат на сделката, LG ще поеме приблизително 64% дял от Cybellum на стойност 140 милиона щатски долара. Останалите акции ще бъдат придобити, когато бъдат потвърдени окончателната оценка и общата сума на инвестицията.

В допълнение към тази първоначална инвестиция, LG се ангажира със споразумение да инвестира допълнителни 20 милиона щатски долара в Cybellum след приключване на търговския процес през четвъртото тримесечие.

Сделката е стратегически ход, който ще подобри възможностите на LG в областта на киберсигурността и ще ускори усилията ѝ да стане партньор за иновации на Future Mobility, заявиха от компанията.

Основана през 2016 г. в Тел Авив, Cybellum е компания за киберсигурност на превозни средства с близо 50 служители. В момента тя си сътрудничи с ключови участници в индустрията – клиенти на нейните продукти са производители и доставчици на превозни средства по целия свят.

Освен в Израел, Cybellum работи в Япония, Германия и Северна Америка. Компанията ще остане независим субект и марка след придобиването от LG Electronics.

Едно от най-модерните решения на Cybellum за защита на превозните средства от киберзаплахи е платформата Cyber Digital Twins. Тя създава детайлна репрезентация на софтуерните компоненти на автомобила без достъп до изходния код и автоматично излага всички рискове, които потенциално биха могли да бъдат използвани. Платформата разчита на информация за заплахи в реално време за проверка на уязвимости и предоставя пълна оценка, както и препоръчителни решения.

През август 2018 г. LG придоби австрийската ZKW Group, която е фактор на пазара за автомобилно осветление. През юли LG основа съвместно предприятие с Magna International, третият по големина доставчик на автомобили в света, за да създаде LG Magna e-Powertrain.

„Не е тайна, че софтуерът играе значителна роля в автомобилната индустрия и с това идва и необходимостта от ефективни решения за киберсигурност”, каза д-р Ким Джин-Йонг, президент на LG Electronics Vehicle component Solutions Company. „Тази последна сделка допълнително ще укрепи солидната основа на LG в киберсигурността, което ще ни позволи да бъдем още по-подготвени за ерата на свързаните автомобили”.

Коментар