Акронис отвори нов офис в България

Акронис България се ангажира да разрасне екипа си до повече от 1000 души през следващите две години, заяви Пламен Тошев, управляващ директор на дружеството, при откриване на новия офис
(снимка: Димитър Чилов / предоставена от Акронис България)

Нов офис в иновативна бизнес сграда NV Tower в София отвори доставчикът на решения за киберзащита Акронис (Acronis) в отговор на непрекъснато нарастващия брой служители в българското дружество на компанията.

В офиса ще бъде изграден оперативен център за киберзащита, ще се подобрят инфраструктурата, използвана от всички  екипи по развойна дейност, и условията на труд за служителите на компанията с по-голям фокус върху тяхното здраве и безопасност.

През юли 2018 г. Акронис разшири развойната си дейност в Европа със стратегическо придобиване на българската софтуерна компания Т-Софт. То беше резултат от успешното партньорство между двете фирми, стартирало още през далечната 2012 г.

И ако през 2018 г. основният екип на Акронис България е само 20 души, сега офисът у нас е най-големият развоен център на компанията с около 500 служители в R&D, продажби, маркетинг, поддръжка, дизайн и други дейности.

„Продължаваме да растем и да търсим най-добрите таланти. Акронис се ангажира да разрасне екипа си до повече от 1000 души през следващите две години. Компанията предлага разнообразни кариерни възможности в областта на разработката на софтуер, продажби, техническа поддръжка, управление на центрове за данни, маркетинг и други”, каза Пламен Тошев, управляващ директор на Акронис България.

Значителна част от продуктите на Акронис за цялостна защита срещу всякакъв тип заплахи се разработват в България.

Компанията оперира и център за данни в София в партньорство с A1. Той е част от глобалната мрежа дейта центрове на Акронис, които обслужват клиенти, партньори и доставчици на услуги.

Коментар