Nokia T20 – първи таблет с финландския бранд

Nokia T20 е устройство за работа и забавление, с 2-годишни ъпдейти на ОС
(снимка: HMD Global)

Финландската компания HMD Global, домът на телефоните Nokia, представи първия си таблет – Nokia T20. Моделът бележи началото на новата за бранда T-серия и със своите разнообрани функции и издръжлива батерия се позиционира като устройство и за работа, и за развлечения.

„Настъпи ренесанс в пазара на таблети. Последният ни доклад Connected Consumer Radar подчертава колко значима е станала тази категория, като от началото на пандемията 27% от потребителите виждат в таблетите си повече добавена стойност”, коментира възраждането на пазара за таблети Бен Ууд, главен анализатор в CCS Insight:

Както при телефоните Nokia, сигурността и софтуерът остават основен фокус и в новата продуктова категория на бранда. Таблетът се предлага с 2 години актуализации на Android, заедно с 3 години месечни ъпдейти на сигурността.

T20 e проектиран със същата скандинавска философия за дизайна като телефоните Nokia
(снимка: HMD Global)

За развиване на креативни умения у децата, Nokia T20 разполага с Google Kids Space – детски режим за най-малките, в който те могат да разглеждат и ползват приложения, книги и видеоклипове и така да стимулират любопитните си умове. Google Kids Space работи паралелно с Google профила на детето, за чието управление родителите могат да се грижат чрез опцията за родителски контрол на Family Link.

Nokia T20 е проектиран със същата скандинавска философия по отношение на дизайна като при телефоните Nokia – семпъл и изчистен силует, с усещане за лекота при ползване. Същевременно таблетът е физически издръжлив, със солидна метална конструкция на корпуса и полирана рамка на 3D дисплея, които прикрепят плътно големия екран към тънкото метално тяло.

Nokia T20 покрива различни нужди на потребителите, включително на проектантите
(снимка: HMD Global)

Мощната 8200 mAh батерия на Nokia T20 позволява 15 часа сърфиране в мрежата, седем часа конферентни разговори или 10 часа гледане на филми. Таблетът се предлага и с опция за ускорено зареждане.

Производителят набляга също на яркия 2K дисплей и удобството на Nokia T20 за видео разговори. Таблетът е сертифициран и за синя светлина, което означава, че щади очите при активно ползване.

Стерео-високоговорителите с OZO Playback осигуряват пространствен звук при развлечения, четене на аудио книги и други занимания с таблета. Двойните микрофони пък гарантират чисти разговори, без влияние от околния шум.

2K екранът на T20 показва ясни изображения, допълнени от пространствен звук
(снимка: HMD Global)

Nokia T20 е устройство от програмата „Препоръчано от Android” (AER), т.е. отговаря на строгите корпоративни изисквания на Google. Новият таблет работи също в хармония с корпоративното решение за управление на мобилните устройства HMD Enable Pro.

Коментари по темата: „Nokia T20 – първи таблет с финландския бранд”

добавете коментар...

  1. :o)

    Какъв бранд, че не чух? КИТАЙСКИЯ бранд ли?

Коментар