Пет оръжия, които правят непобедима американската армия

Системата GMLRS е способна да унищожи противника от разстояние над 70 километра
(снимка: GMLRS)

Не е тайна, че американската армия притежава един от най-смъртоносните арсенали наземни оръжия в света. Специализирано във военните технологии издание изброи 5 причини, поради които американците са непобедими в бой.

Първата причина е реактивната система за залпов огън (GMLRS), която е способна да унищожи противника от разстояние над 70 километра с 98% точност, отбелязва 19FortyFive.

По-нататък в списъка е хеликоптерът Apache AH-64D / E. Оборудван е с 30-мм автоматични оръдия М230, 70-мм неуправляеми ракети Hydra 70 и ракети AGM-114 Hellfire. Хеликоптерът се определя като „въоръжен до зъби”.

Хеликоптерът Apache AH-64D / E е въоръжен до зъби
(снимка: 19FortyFive)

Третата причина е основният боен танк M1A2 Abrams. Неговите снаряди са способни да пробият и най-здравата броня в света.

Следва ракетата въздух-земя Joint Air-to-Earth Missile (JAGM), която помага на войниците на земята при лошо време и лоша видимост. Както пише авторът, тя може лесно да унищожи танкове и други бронирани машини.

Снарядите на M1A2 Abrams пробиват и най-здравата броня на света
(снимка: 19FortyFive)

И накрая, петата причина е управляема 155-мм активно-реактивна система M982 Excalibur. Изтъква се нейната способност да порази целта само с един изстрел.

Коментари по темата: „Пет оръжия, които правят непобедима американската армия”

добавете коментар...

  1. Belokapov

    Срещу чалми и каскети се воюва с култура или с бягство.
    20-годишното американско присъствие е оставило някаква културна мая.
    С много оптимизъм и с много повече помощ за бежанците,но и за останалите там, трябва да се върви към бъдещето,а.не към средновековието.

  2. Фофу

    Щото руснаците не се предадоха на талибаните … Или пък се предадоха.

  3. Симо

    Що взеха Желязният Купол от евреите, да покажат тяхна по добра или като с400, а ф35 радарите на с400 го виждат както и ф22, нали стелт ама наполовина, а дизайнът на Б2 стелта е от Втората световна воина германския Хортон…
    Нема спор имат яки машини в Америка даже много добри и най добрите инженери все още, но вече не са само те, а и видяхме ги как предадоха Афганистан на чалмите… трагедия и срам…с техните непобедимите оръжия

  4. Фофу

    Боян някой го качил на дървото и той решил че за всички е така. Дайте една вишка да му помогнете да слезе. Или ако не иска, му дайде да си яде банани.
    ————
    Чудя се Симо дали осмисля какво пише.

    “Не му се връзвайте на Фофу, той си се кефи само на американски неща…”
    “Доджа не го сменям за нищо…”

    Министъра на отбраната на САЩ или какъвто и да бил департамент лично на уше И НА ТЕБ ли се отчита, та знаеш, че още нямат добра система за противовъздушна отбраната ??

    Щото тукашната русофилска п_на имат едни данни шапка да ти падне. Размятват цифри, проценти, години и все информация с международни мащаби, някои като теб стигат и до междугалактически.

    “В Америка от около 30 години има нещо като забрана за суперперспективни изследвания във физиката в университетите и самата физика е вече нещо като религия”

    Тук няма как да не кажа със сериозна загриженост – внимавай със субстанцийте и най-вече халюциногените.

    “Америка беше…” – знам я тази революционна песен. Пее се от 100 год.

  5. Симо

    Не му се връзвайте на Фофу, той си се кефи само на американски неща… Щом са толкова добри американските оръжия защо още нямат добра система за противовъздушна отбраната поне като с400 а ползват iron dome на евреите…
    Техниката си е техника, и рашките имат доста добри неща но надали 30 процента ще сработят при ползване… Прекалено много водка тва е проблема, некачествено производство
    В Америка от около 30 години има нещо като забрана за суперперспективни изследвания във физиката в университетите и самата физика е вече нещо като религия, Америка беше… Бъдещето принадлежи на духовните нации които не се заиграват с джендъра…
    Доджа не го сменям за нищо…

  6. Боян

    Без война ни върнаха по дърветата

  7. Фофу

    Статията умишлено втвърди русофилската п…а, В момента има бурен наплив на рубли в тази посока, че трябва да се зарият следите на другаря Путин с любовницата дето получила 200 милиона, апартамент в Монако и яхта.

    :o) 11/10/2021 14:30 Съгласен съм, че се пребриха червените русофилски тролове…

    Симо, а като стане хамбургера една рубла, ще смениш ли Доджа с Лада Нива ?? Или си като типичните русофилски двулики помиярчета, дере са да хвали руснаците, но си купува само западна техника.
    Едно време за това имаше Кореком, за другарите дето на партийните събрания размахваха умрючета срещу империалистите на запад, деряха се да хвалят Цовецката техника, но тайно пазаруваха от Кореком

  8. 112

    И всички тези “непобедими” оръжия ще се изпарят след една водородна бомба.
    Моля, не ме занимавайте с глупости …

  9. Симо

    Едно американче пита баща си:
    -Тате ако нападнем руснаците колко ще струва един хамбургер в Макдоналдса?
    -Една рубла момчето ми!

  10. Шелби хърб

    Америка непобедима само, че ако ги нагъзи Путин и ще ги прати директно в родилния дом толкова е непобедима Хамерикаската армия. Просто така ни я представят нашите продажни политици и некадърният журналист написал тази помия (статия)

  11. Фофу

    Малоумна статия веднага привлече малоумниците, т.е. русофилчетата. Не знам какви нападения и страхове си представяте, но от повече от 50 год. ВСЯКА от двете държави има ядрена мощ която може да унищожи земята 3 пъти. Или 6 пъти сумарно. Ако се включат и другите ядрени държави стават седем.

    Та ако има гащи за пране, това са за всички нас които имат деца и мислат за тяхното бъдеще.

    Не знам дали въобще имате капацитета да проумееете, че при ядрена война 90% от смъртните случай, ще са от изпичане. Точно като в Терминатор 2. Късметлийте покрай епицентъра ще бъдат изпарени за секунди, но повечето ще са частично изпечени и в зависимост от степента на изпичане ще живеят още много минути, часове или дни. В комбинация с другите лъчеви усложнения, удоволствието ще бъде пълно. Съмнявам се в този момент да има кой да оказва медицинска помощ и да дава обезболяващи.

  12. Стефан димитров

    Така е. Руснаците са войници и патриоти. А янките само се перчат. Спомняте ли си първенството по футбол във Франция, когато 200 руски фенове попиляха от бой 1000 английски хулигана.

  13. ТОДОР

    КАТО ЧУЯТ ЗА РУСНАЦИТЕ И СЕ НАСИРАТ- АКО СЕ ЧУВСТВАТ ДОСТАТЪЧНО СИЛНИ ВЕДНАГА БИХА НАПАДНАЛИ РУСИЯ , НО ПЪРВО ДА СИ ИЗПЕРАТ НАСРАНИТЕ ГАЩИ..!

  14. Кукиш

    Който нож вади,от нож умира

  15. :o)

    Симо, не ти го пожелавам , но искам да идеш за 1 седмица да поработиш като доброволец в някое интензивно отделение без маска и предпазни средства – и после дано оцелееш от “измислени” файзери. 😉

  16. Симо

    Забравихте за непобедимите Лазери, Мазери и всякакви Фазери но най мощното им оръжие са лъжите и манипулациите с яки рушвети с напечатани долари…така се превземат държави и също и с измислени пландемии…тия Файзерите знаят как…

  17. :o)

    И пак се чудя какво общо имат новини за война смърт убийства в един технологичен сайт за ИТ новини? Сигурно за да се преброят червените русофилски тролове…

  18. Йй

    Аве бунак

  19. 1234

    Ма верно ли? И във Виетнам се отказаха, и в Ирак, и в Сирия… И навсякъде, където се осират, все се “отказват”, щото са непобедими…

  20. Змей От Горите Тилилейски

    Русофил съм. Преброих си мозъчните клетки и се оказа, че са повече от клетките, съдържащи се в главите на всички прозападно ориентирани индивити взети заедно. Не ми ли вярваш?

  21. Мариан

    Абрамса арабите го стрелят с рпг7

  22. DiPet

    Защото сами се отказаха. Както се отказаха и руснаците преди това.

  23. DiPet

    Така е. Има и китайска армия.

  24. DiPet

    Earth is synonymous word to
    Ground

  25. Anonymous

    Сериозно ли сте написали Air-to-Earth Missilе, при условие, че в името има G и значи Ground!!

  26. Timothy

    Не съществува такова понятие като “непобедима армия”, и ако въобще има такова “нещо”, това едва ли е точно американската армия…

  27. л

    русофилистията с 2 мозъчни клетки се смее на поста във ФБ, жал ми е за тях колко са глупави и заблудени…

  28. талибан

    Кабул е наш заедно с непобедимите оръжия.
    Сега отивам в парка да си поиграя с хъмвите и ппсле децата шъ ги возя на апачиту.
    После ще мигрираме към вас при вожда Винету и ще даддм цвят на вашето опазено общество.

  29. 1234

    Видяхме колко са непобедими-талибаните ни показаха

  30. Ели61

    Свидетелство за това е Афганистан

Коментар