Тим Кук с претенции как ползваме смартфоните

Тим Кук призова потребителите да използват по-креативно смартфоните си
(снимка: Tim Cook / Twitter)

Шефът на Apple Тим Кук сподели в скорошно интервю притесненията си относно това как някои хора използват своите смартфони iPhone, включително „безкрайното скролване” из социалните медии. Той призова за по-креативна употреба на технологиите.

Мениджърът от Купертино сподели тревогите си пред женското списание Bustle. Поводът беше Shine – приложение, предназначено за борба с проблемите на психичното здраве и насърчаване на медитацията.

„Технологиите трябва да служат на човечеството, аз винаги съм вярвал, че няма друг начин”, казва Кук, цитиран от Nintendo-Power. По неговите думи, прекомерното ровене из социални мрежи е вредно и хората трябва да търсят начини да използват безжичните си телефони по-креативно, избягвайки попадането в зависимост от смартфона.

Коментарите на Кук дойдоха след голям скандал с Facebook и по-конкретно информацията, че в компанията добре знаят за всички негативни и „наркотични” ефекти от социалните мрежи върху децата и юношите.

Вместо това хората трябва да търсят начини да впрягат технологиите в полезна работа, например да се учат, да подобряват здравето си.

Коментари по темата: „Тим Кук с претенции как ползваме смартфоните”

добавете коментар...

  1. Симо

    Това пък ще ни казва… Ей Куку шайбата яко те пере

  2. 112

    Ще си го преместя заради претенциите му …

  3. :o)

    То ако не са социалните мрежи, бизнеса на горкия Кук ще спадне до 5% от сегашните 100.
    Милия – това ви крепи измисления свят – социалките.

  4. Todor032

    Ми прав е.

Коментар