Ентусиаст добави USB-C порт към iPhone

Модифицираният iPhone X с порт USB-C за зареждане и предаване на данни
(снимка: My Drives)

Първият в света iPhone с порт USB-C вече е факт. Но това не е заслуга на Apple, а на талантлив инженер. Компанията от Купертино вгражда USB-C само в таблетите iPad и компютрите Mac.

Кен Пилонел обаче представи първия в света iPhone с USB-C конектор, създаден лично от него. Той потвърждава, че портът на този модифициран iPhone X може да се използва за зареждане на смартфона и прехвърляне на данни по кабел.

Най-интересното е, че инженерът е създал нова печатна платка, която съдържа порта USB-C. Следващата му задача била да умали схемата и да я монтира в iPhone, става ясно от публикация в My Drives, където са поместени и множество снимки.

След опити в продължение на месеци, Кен Пилонел най-накрая успява със своя експеримент. Инженерът обещава да сподели повече подробности и да публикува целия процес на модифициране на iPhone.

Инженерното творение на Кен Пилонел подобрява функционалността на iPhone
(снимка: My Drives)

Наскоро ЕС реши да наложи универсален конектор за зареждане USB-C, с който трябва да бъдат оборудвани всички смартфони, таблети и други електронни устройства. Но дори след приемане на новия закон, Apple ще може да пуска iPhone с Lightning порт за още 2-3 години.

Коментар