DDR5-4800 – нов модул памет на ADATA с капацитет до 32GB

DDR5-4800 ще се предлага в единичен стик с капацитет 8GB, 16GB и 32GB или двоен комплект
(снимка: ADATA)

Тайванският производител ADATA Technology обяви следващо поколение DDR5 модул памет, който може да достигне честоти до 4800MT/s и ще се предлага с капацитет до 32GB.

С оглед използването на повече процесорни ядра и значителното увеличаване на честотната лента през последните години, модулите памет с по-висока производителност са от решаващо значение за поддържането на скорост в ерата на 5G, IoT и WiFi 6. В сравнение с модулите от предишно поколение, DDR5 значително подобрява цялостната производителност на компютъра.

Разработването на новите модули DDR5 е извършено от ADATA в сътрудничество с шест големи производители на дънни платки (Aorus, Asrock, Asus, Gigabyte, MSI и ROG), за да се осигури оптимална производителност и съвместимост.

DDR5-4800 работи на честота до 4800MHz и ще се предлага в единичен стик с капацитет 8GB, 16GB и 32GB или двоен комплект с капацитет 8GBx2, 16GBx2 и 32GBx2.

Модулът използва технология за коригиране на грешки и вградена интегрална схема за управление на захранването (PMIC) за точно предаване на данни и подобрена енергийна ефективност.

Вариантите на SO-DIMM ще бъдат налични през четвъртото тримесечие на тази година, за да задоволят нуждите на потребителите на лаптопи, уточниха от компанията.

„През следващите месеци ще продължим да пускаме разнообразен набор от DDR5 решения, за да отговорим на различните нужди на потребителите”, заяви Ник Дай, старши мениджър на DRAM продукти в ADATA.

Коментари по темата: „DDR5-4800 – нов модул памет на ADATA с капацитет до 32GB”

добавете коментар...

  1. Emerald Covenant

    По важното е НЕ на в какви честоти работи, ами латенсиите в CAS основно.По добре с DDР4$ и постегнати латенсии, отколкото разхлабените DDR5 трашове ,които изобщо за десктоп юзър сегмента няма да предлагат ОЧЕВИДНО никаква смислена дори еднобитова ECC При все,че латенсиите им удрят тавана. Пропастта така м/у ентерпрайс сегмента и десктоп ще се увеличава още повече. Тези евтинджос модули половината им чипове като ги гледам така на платката ги няма-липсват. За DDR5 трябва да са 4+4 +1=9 последният е redundancy chip за корекцията нагрешки минимум 1 чип .Така поне Sk-Hynix го даваха в диграмите.Реалните 400 мехахерца предлагани в повече от това ‘чудо’ нито оправдават разхода нито производителноста нито надеждността на системата с някакви по съвременни екстри в случая.

Коментар