Бивш CEO на VMware оглави борда на директорите на Acronis

Пол Мариц има богат управленски опит в Microsoft, VMware и Pivotal Software
(снимка: Paul Maritz / Twitter)

Доставчикът на решения за киберзащита Acronis назначи Пол Мариц за председател на борда на директорите. Той ще отговаря за управлението на компанията със задача да укрепи позициите ѝ сред доставчиците на услуги и да я подготви за значителен растеж.

Пол Мариц е бил част от управленския екип на Microsoft, главен изпълнителен директор на VMware и главен изпълнителен директор и основател на Pivotal Software. Понастоящем той е активен инвеститор и част от бордовете на няколко технологични стартъпа.

„Опитът на Пол с мащабни иновации ще ни помогне да продължим да предоставяме лесна, ефективна и сигурна киберзащита на доставчиците на услуги и техните клиенти от всякакъв размер”, каза Патрик Пулвърмулър, изпълнителен директор на Acronis.

„Със своите компетенции в сферата на бекъпа и сигурността, Acronis е в добра позиция да изгради платформа с изчерпателен списък от инструменти за управление, помагайки на доставчиците на услуги да предоставят съвременна киберзащита на своите клиенти днес и в бъдеще”, заяви от своя страна Пол Мариц.

Мариц заменя на председателския пост Рене Бонвани, чието управление помогна на Acronis да разработи ефективна стратегия за разширяване на глобалното присъствие на компанията и предоставяне на ефективна киберзащита на клиенти от всякакъв размер.

Коментар