Acronis назначи Рене Бонвани за председател на борда

Рене Бонвани има повече от 35 години опит в областта на висшия мениджмънт
(снимка: Acronis)

Световният доставчик на решения за киберзащита Acronis назначи Рене Бонвани за председател на борда на директорите. Ветеранът в областта на сигурността ще прокарва стратегията за киберзащита на Acronis в целия корпоративен сектор.

Член на борда на директорите от 2014 г., Бонвани е и изпълнителен вицепрезидент за стратегически клиенти в Palo Alto Networks. Като председател на борда на Acronis, той ще работи с изпълнителния директор Сергей Белоусов (основател на компанията) и управленския екип за реализиране на корпоративната стратегия.

Рене Бонвани има повече от 35 години опит в областта на висшия мениджмънт и маркетинг в корпоративните технологии, а от 2009 г. ръководи маркетинга в Palo Alto Networks. Бил е част от бордовете на Collibra, Guardsquare и Nexthink, а преди Palo Alto Networks е изпълнявал маркетинг роли в Business Objects, Veritas и Oracle.

Acronis решава предизвикателства с безопасността, достъпността, поверителността, автентичността и сигурността (SAPAS) на данните, като прилага иновативно създаване на резервни копия, сигурност, възстановяване след бедствия и аварии, както и корпоративни решения за синхронизиране и споделяне на файлове в хибридни облачни среди.

Подсилени от технологии с изкуствен интелект и идентификация на данни, базирана на блокчейн, решенията на Acronis защитават всички данни, приложения и системи във всички среди, давайки на потребителите пълен контрол над работните процеси.

През 2019 г. Acronis получи около $147 милиона инвестиция от Goldman Sachs. Компанията беше оценена на стойност над един милиард долара и разшири инженерните си екипи в Сингапур, България и Аризона, построи допълнителни центрове за данни и продължи растежа си, включително чрез придобивания.

„Бизнеси, доставчици на услуги и правителствени организации по цял свят се борят да защитят огромните си количества данни. Acronis предлага водещи в индустрията продукти, които осигуряват напълно мащабируема, лесна, ефикасна и сигурна киберзащита, за да бъдат посрещани тези нужди”, заяви Рене Бонвани.

Коментар