Viber удвоява броя на участниците в групови разговори

До 10 души могат да участват едновременно в групов разговор през Viber
(снимка: Viber)

Популярното приложение за комуникации Viber удвоява броя на участниците, които могат да се включат едновременно в групов разговор – вече се поддържат 10 човека.

Промяната идва в момент, в който целият свят е поставен в нови условия и правила на работа и живот при наличието на коронавирус, докато всеки има нужда от постоянен контакт със своите близки, колеги и приятели, казват от Rakuten Viber.

Всички индивидуални и групови чатове във Viber са криптирани от край до край, заедно с обажданията, съобщенията, снимките и споделените документи. Нищо от това, което потребителите споделят, не се запазва на сървърите на Viber, подчертават от компанията.

Веднъж изпратени, съобщенията могат да бъдат отворени и прочетени само от получателя на посланието – нито една трета страна, вкл. Viber, няма достъп до тях, увериха от финландския разработчик.

„Поставяме си за цел да свързваме хората по-лесно, когато сме изправени пред пандемия, при която контакти на живо са сведени до минимум”, сподели Офир Ейял, главен оперативен директор в Rakuten Viber.

„С увеличаване броя на хората, които работят по домовете си, за да ограничат разпространението на COVID-19, искаме да създадем сигурна и защитена среда, в която да поддържат връзка с любимите си хора, където и да се намират”, допълни той.

Коментар