Патрик Пулвърмулър е новият CEO на Acronis

Пулвърмулър се присъединява към Acronis от GoDaddy, където беше президент на бизнеса с партньори
(Oxana Guryanova Photography / предоставена от Acronis, редактирана)

Компанията за киберзащита Acronis назначи ветерана в областта на облачния софтуер и хостинг индустрията Патрик Пулвърмулър за главен изпълнителен директор, считано от 1 юли 2021 г. Пулвърмулър наследява Сергей Белоусов, който основава компанията през 2003 г. и е главен изпълнителен директор от 2013 г.

Пулвърмулър се присъединява към Acronis от GoDaddy, където наскоро е бил президент на бизнеса с партньори. В тази си роля, той ръководи стратегическото разрастване на услугите за хостинг, производителност и сигурност чрез дистрибутори и партньори.

Преди това е заемал ръководни роли като главен изпълнителен директор на Host Europe GmbH и главен изпълнителен директор на Host Europe Group (HEG), където е бил главен оперативен директор. Присъединявайки се към екипа на Acronis, Пулвърмулър ще продължи визията на Сергей Белоусов за предоставяне на адаптивни в индустрията услуги за киберзащита.

„Acronis е готов да пренареди пазарите за защита на данните и киберсигурността, като същевременно предефинира как доставчиците на услуги използват дистанционното наблюдение и управление и услуги за автоматизация на професионални услуги”, заяви той.

Пулвърмулър идва в Acronis в ключов за компанията момент. Наскоро тя получи над 250 милиона долара инвестиция от CVC Capital Partners VII и други партньори, при което беше оценена на над 2,5 милиарда долара. Освен за ускорено развитие на технологиите и продуктите си, Acronis ще използва инвестицията, за да разшири партньорската си мрежа, която включва доставчици на управлявани услуги (MSP), доставчици на управлявани услуги за сигурност (MSSP), хостинг партньори, облачни дистрибутори, облачни агрегатори, доставчици на мрежови услуги и др.

Като основател и най-голям акционер на Acronis, Сергей Белоусов ще продължи да участва в компанията като член на Съвета на директорите и ръководител на изследванията. Той ще се съсредоточи върху автономните изследвания, управлението на данни, кибер-мрежата, кибер-платформата и корпоративните продукти, както и върху разработването на университетската програма, вкл. със Schaffhausen Institute of Technology (SIT) в Швейцария, който Белоусов основа през 2019 г.

„Сега е идеалният момент да предам щафетата на Патрик. Направихме задълбочено търсене за изключителен лидер и успешната репутация на Патрик, партньорския подход и оперативната експертиза очевидно бяха силните му страни. Той има опита да продължи да прокарва мисията на Acronis, да подобри нашите операции и да изгради поток от приходи от няколко милиарда долара”, коментира назначението Сергей Белоусов.

Коментар