Xiaomi IMILAB W12 – смарт-часовник със страхотен дисплей

Новият смарт-часовник Xiaomi IMILAB W12 се отличава с голям 3D 1,32-инмов HD дисплей 
(снимка: IMILAB)

Според скорошно проучване, смарт джаджите, които носим постоянно със себе си, подобряват нашите когнитивни способности. И това не е изненадващ извод от изследването, а напълно обясним ефект, предвид богатата функционалност на умните устройства и влиянието им върху живота ни.

Потвърждение за това е новият смарт-часовник Xiaomi IMILAB W12. Освен че има страхотен екран, който предполага удобство и комфорт на ползване, тази умна джаджа е пълна с интересни функции, включително мониторинг на ключови здравни показатели и напомняния за телефонни обаждания, прогноза за времето и др.

Циферблатът на Xiaomi IMILAB W12 може да се персонализира лесно според личните предпочитания
(снимка: IMILAB)

Но да започнем с дисплея, който създава първото впечатление от досега с подобно устройство. 3D екранът на IMILAB W12 е голям – с диагонал 1,32 инча, така че потребителят на тази модерна джаджа ще има комфортен поглед върху информацията, която го интересува – при спортуване и фитнес, по време на почивка или делови ангажименти.

Това е сензорен дисплей по технология TFT с висока яркост и HD разделителна способност от 360×360 пиксела (при размер от само 1,32 инча). Нещо повече, възможностите за персонализиране на циферблата ще позволят на всеки притежател на W12 да изрази по най-добрия начин своята индивидуалност.

Достъпни за сваляне са множество шаблони за циферблата. Потребителите могат да ги добавят и променят, според моментното си настроение.

Дисплеят на W12 е изпълнен по технология TFT и има резолюция 360x360px
(снимка: IMILAB)

Големият екран на W12 е мястото, където потребителят ще вижда ясно и отчетливо важни напомняния и известия. Това могат да бъдат входящи обаждания от смартфона, SMS-и, нотификации от приложенията, прогноза за времето, аларма, напомняне за обаждане, хронометър, напомняне за активност… Предвидена е и функция за откриване на телефона.

Макар и с голям дисплей, смарт-часовникът е тънък и лек – дебелината му е само 10,8 мм, а лекотата се дължи на цинкова сплав, от която е направен корпусът на устройството.

Смарт-часовникът на Xiaomi е водоустойчив по строгите изисквания на стандарта IP68
(снимка: IMILAB)

Същевременно, моделът е водоустойчив по стандарта IP68, което означава, че няма да се повреди от изпотяване, докато неговият собственик си мие ръцете или плува в басейна, както и при ползване на химически препарати, благодарение на напълно запечатаната си конструкция.

IMILAB W12 включва 13 вградени спортни режима: бягане, плуване, разходка, колоездене, катерене, гимнастика, йога, бадмингтон, пинг-понг, каране на лодка и др. Той е способен да следи прогреса и постигането на фитнес целите, позволява персонализиране на мониторинга и обучението за ежедневните активности, тъй като разполага с чувствителни и икономични сензори, които проследяват в реално време показателите ни.

На комфортния екран на W12 ще получавате важните напомняния и известия
(снимка: IMILAB)

Този смарт-часовник има вграден оптичен сензор с усъвършенстван алгоритъм за непрекъснат мониторинг на сърдечния пулс. Това е особено полезна функция при спортуване, фитнес, както и при други натоварвания, а също и по време на почивка.

А черешката на тортата може би е функцията за мониторинг на нивото на кислород в кръвта (сатурацията). W12 следи промяната на този показател и съхранява исторически данни. Те могат да послужат като аларма за нисък хемоглобин – състояние, което, ако продължи дълго време, може да доведе до увреждане на някои органи като мозъка и сърцето.

W12 идва с изключително ценната функция за мониторинг на нивото на кислород в кръвта
(снимка: IMILAB)

Що се отнася до автономността на W12, тя е респектираща. Едно зареждане на полимерната литиево-йонна батерия с капацитет 330 мАч поддържа до 30 дни смарт-часовника в стендбай режим и до 14 дни при активно ежедневно ползване.

Моделът е съвместим със смартфони под управление на Android 5.1 и iOS 9.0 и по-нови версии на двете най-популярни мобилни платформи, като комуникира с тях безжично по Bluetooth 5.0. Зарежда се с магнитен кабел и може да работи при температури от -20 до +45 градуса.

Макар и с голям дисплей, IMILAB W12 е лек и тънък – само 10,8 мм
(снимка: IMILAB)

Xiaomi IMILAB W12 – основни характеристики:

 • 1,32-инчов HD 3D дисплей
 • 24-часов мониторинг на сърдечния пулс
 • Мониторинг на нивото на кислород в кръвта
 • Водоустойчив по стандарта IP68
 • 13 спортни режима
 • Персонализиране на циферблата
 • Функция за напомняния
 • 30 дни в стендбай режим

Xiaomi IMILAB W12 Smart Watch е наличен в онлайн магазините – може да се поръча на цена от 59,99 евро например тук или в онлайн магазина Amazon.

Коментари по темата: „Xiaomi IMILAB W12 – смарт-часовник със страхотен дисплей”

добавете коментар...

 1. Гого

  Поръчайте го от Али

 2. Radoslav

  Може да се поръча от онлайн магазините ама друг път …. Проверявайте си информацията преди да пишете тъпотии … Нито Амазон подържа доставка до България ,нито словенския сайт доставят до България …

 3. Елена Атанасов

  Как може да се поръча?Каква е цената?

 4. Иван

  И как може да се проъча

Коментар