Xiaomi IMILAB W12 – смарт-часовник със страхотен дисплей

Новият смарт-часовник Xiaomi IMILAB W12 се отличава с голям 3D 1,32-инмов HD дисплей 
(снимка: IMILAB)

Според скорошно проучване, смарт джаджите, които носим постоянно със себе си, подобряват нашите когнитивни способности. И това не е изненадващ извод от изследването, а напълно обясним ефект, предвид богатата функционалност на умните устройства и влиянието им върху живота ни.

Потвърждение за това е новият смарт-часовник Xiaomi IMILAB W12. Освен че има страхотен екран, който предполага удобство и комфорт на ползване, тази умна джаджа е пълна с интересни функции, включително мониторинг на ключови здравни показатели и напомняния за телефонни обаждания, прогноза за времето и др.

Циферблатът на Xiaomi IMILAB W12 може да се персонализира лесно според личните предпочитания
(снимка: IMILAB)

Но да започнем с дисплея, който създава първото впечатление от досега с подобно устройство. 3D екранът на IMILAB W12 е голям – с диагонал 1,32 инча, така че потребителят на тази модерна джаджа ще има комфортен поглед върху информацията, която го интересува – при спортуване и фитнес, по време на почивка или делови ангажименти.

Това е сензорен дисплей по технология TFT с висока яркост и HD разделителна способност от 360×360 пиксела (при размер от само 1,32 инча). Нещо повече, възможностите за персонализиране на циферблата ще позволят на всеки притежател на W12 да изрази по най-добрия начин своята индивидуалност.

Достъпни за сваляне са множество шаблони за циферблата. Потребителите могат да ги добавят и променят, според моментното си настроение.

Дисплеят на W12 е изпълнен по технология TFT и има резолюция 360x360px
(снимка: IMILAB)

Големият екран на W12 е мястото, където потребителят ще вижда ясно и отчетливо важни напомняния и известия. Това могат да бъдат входящи обаждания от смартфона, SMS-и, нотификации от приложенията, прогноза за времето, аларма, напомняне за обаждане, хронометър, напомняне за активност… Предвидена е и функция за откриване на телефона.

Макар и с голям дисплей, смарт-часовникът е тънък и лек – дебелината му е само 10,8 мм, а лекотата се дължи на цинкова сплав, от която е направен корпусът на устройството.

Смарт-часовникът на Xiaomi е водоустойчив по строгите изисквания на стандарта IP68
(снимка: IMILAB)

Същевременно, моделът е водоустойчив по стандарта IP68, което означава, че няма да се повреди от изпотяване, докато неговият собственик си мие ръцете или плува в басейна, както и при ползване на химически препарати, благодарение на напълно запечатаната си конструкция.

IMILAB W12 включва 13 вградени спортни режима: бягане, плуване, разходка, колоездене, катерене, гимнастика, йога, бадмингтон, пинг-понг, каране на лодка и др. Той е способен да следи прогреса и постигането на фитнес целите, позволява персонализиране на мониторинга и обучението за ежедневните активности, тъй като разполага с чувствителни и икономични сензори, които проследяват в реално време показателите ни.

На комфортния екран на W12 ще получавате важните напомняния и известия
(снимка: IMILAB)

Този смарт-часовник има вграден оптичен сензор с усъвършенстван алгоритъм за непрекъснат мониторинг на сърдечния пулс. Това е особено полезна функция при спортуване, фитнес, както и при други натоварвания, а също и по време на почивка.

А черешката на тортата може би е функцията за мониторинг на нивото на кислород в кръвта (сатурацията). W12 следи промяната на този показател и съхранява исторически данни. Те могат да послужат като аларма за нисък хемоглобин – състояние, което, ако продължи дълго време, може да доведе до увреждане на някои органи като мозъка и сърцето.

W12 идва с изключително ценната функция за мониторинг на нивото на кислород в кръвта
(снимка: IMILAB)

Що се отнася до автономността на W12, тя е респектираща. Едно зареждане на полимерната литиево-йонна батерия с капацитет 330 мАч поддържа до 30 дни смарт-часовника в стендбай режим и до 14 дни при активно ежедневно ползване.

Моделът е съвместим със смартфони под управление на Android 5.1 и iOS 9.0 и по-нови версии на двете най-популярни мобилни платформи, като комуникира с тях безжично по Bluetooth 5.0. Зарежда се с магнитен кабел и може да работи при температури от -20 до +45 градуса.

Макар и с голям дисплей, IMILAB W12 е лек и тънък – само 10,8 мм
(снимка: IMILAB)

Xiaomi IMILAB W12 – основни характеристики:

  • 1,32-инчов HD 3D дисплей
  • 24-часов мониторинг на сърдечния пулс
  • Мониторинг на нивото на кислород в кръвта
  • Водоустойчив по стандарта IP68
  • 13 спортни режима
  • Персонализиране на циферблата
  • Функция за напомняния
  • 30 дни в стендбай режим

Xiaomi IMILAB W12 Smart Watch е наличен в онлайн магазините – може да се поръча на цена от 59,99 евро например тук или в онлайн магазина Amazon.

Коментари по темата: „Xiaomi IMILAB W12 – смарт-часовник със страхотен дисплей”

добавете коментар...

  1. Shegothelook

    Секунди за реклама …

  2. Гого

    Поръчайте го от Али

  3. Radoslav

    Може да се поръча от онлайн магазините ама друг път …. Проверявайте си информацията преди да пишете тъпотии … Нито Амазон подържа доставка до България ,нито словенския сайт доставят до България …

  4. Елена Атанасов

    Как може да се поръча?Каква е цената?

  5. Иван

    И как може да се проъча

Коментар