Hertz купува 100 хиляди Tesla Model 3 за своя автопарк

Model 3 на Tesla ще стане масов електромобил, отдаван под наем
(снимка: CC0 Public Domain)

Операторите на големи автопаркове имат икономически интерес да въведат електромобили и поредното доказателство за това е решението на Hertz, известната фирма за коли под наем, да закупи 100 000 електрически седана Tesla Model 3 през следващите 14 месеца.

Компанията обяви тази стъпка в понеделник, като разкри, че над 20 процента от нейния автопарк ще се състои от електрически превозни средства с батерии до края на 2022 г. Сделката оскъпи Tesla до над 1 трилион долара.

За да стане възможно това, Hertz ще инсталира „хиляди зарядни устройства” по целия свят. Клиентите на компанията ще могат да презареждат своите Tesla от всяка от над 3000-те зарядни станции ниво 3 на производителя на електрически автомобили, съобщи Arstechnica.

„Електрическите превозни средства вече са масови и ние започнахме да виждаме нарастващо глобално търсене и интерес”, каза временният изпълнителен директор на Hertz Марк Фийлдс. Той се зарече, че Hertz ще стане водеща компания за мобилност с автопарк с много електромобили и „най-доброто изживяване при отдаване под наем”.

Някои от моделите, които Hertz ще вземе за своя глобален автопарк, навярно ще се захранват от нови, по-големи батерии. Става дума за показан от Panasonic нов прототип на литиево-йонна батерия, която Ройтерс описва като пет пъти по-голяма от клетките, използвани в момента от Tesla.

Коментари по темата: „Hertz купува 100 хиляди Tesla Model 3 за своя автопарк”

добавете коментар...

  1. Фофу

    И кой знеа пък кой го интересува, какви мозъчни гимнастики ще направиш от една новина.

  2. :o)

    Кой знае кой и как е лобирал управителния съвет на Херц за да вземат това решение 🙂
    и кой знае на каква цена ще ги купят 🙂 Тея сделки не са като за 1 кола от магазина цените

Коментар