Зуки: бъдещето е в „младите възрастни” и метапространството

Метапространството ще позволи търговия за стотици милиарди долари, вярва Зукърбърг
(снимка: Mark Zuckerberg / Facebook)

Бъдещето на Facebook е в „младите възрастни” и метапространството, убеден е Марк Зукърбърг, основателят на най-популярната социална мрежа. Покрай значителния спад на броя на потребителите в юношеска възраст компанията трябва да се „преоборудва”, за да направи „обслужването на младите възрастни” свой основен приоритет. Във връзка с това са планирани „значителни промени” в приложенията и ивестиции от милиарди долари за изграждане на визията за „метапространство”.

Позовавайки се на засилената конкуренция от TikTok и iMessage, Зукърбърг каза, че Facebook компанията ще се стреми по-усърдно да спечели „младите възрастни” потребители – хората между 18 и 29 години, дори ако това е за сметка на останалите, по-възрастни клиенти. За целта компанията ще се „преоборудва” вътрешно. Промяната „ще отнеме години, а не месеци”, предаде Engadget.

Във връзка с това основен приоритет за Facebook ще бъде изграждането на нейната визия за „метапространство”. То трябва „да достигне до милиард души”, каза Зукърбърг и добави, метапространството може да даде възможност за „дигитална търговия в размер на стотици милиарди долари”.

Предполага се, че решенията на ръководството на Facebook имат пряка връзка със скандалите около социалната мрежа в последните няколко седмици. Бивша служителка разкри, че компанията е пренебрегнала сериозни данни за вредите от своите продукти върху подрастващото поколение.

Някои технологични медии изнесоха данни, че се наблюдава отлив на интереса на младите хора към приложенията и услугите на голямата марка. Зукърбърг нарече случващото се „координирано усилие за селективно използване на изтекли документи, за да се създаде фалшива картина” за Facebook.

Коментари по темата: „Зуки: бъдещето е в „младите възрастни” и метапространството”

добавете коментар...

  1. ха

    На снимката това отдясно гледа някак по-интелигентно.

Коментар