Meta ще конкурира Apple и Samsung със смарт часовник

Конкуренцията на пазара за смарт часовници ще стане по-интересна с влизането на Meta
(снимка: CC0 Public Domain)

Meta, преименуваната компания-майка на социалната мрежа Facebook, навярно се подготвя да атакува пазара на смарт часовници. Изображение, забелязано в едно от приложенията ѝ, предполага, че компанията работи върху умен часовник, за да се конкурира с модели като Apple Watch и Samsung Galaxy.

Според публикация на Bloomberg, разработчикът Стив Мозер е забелязал изображение на смарт часовник във Facebook View, приложение за управление на интелигентните очила Ray-Ban Stories. Снимката показва смарт часовник със заоблени ъгли, бутон отстрани и бяла каишка, която може да се отдели. Meta не коментира новината.

На лицето на часовника има отвор за интегрирана камера, която би позволила провеждане на видео разговори. Ако е така, това ще е изключителна функция, тъй като смарт часовниците на Apple и Samsung нямат камери. През юни The Verge обяви, че се очаква да видим смарт часовник на Facebook с две камери – една отпред за видео разговори и една отзад за правене на снимки и видео.

Пак според Bloomberg, компанията на Зукърбърг планира да пусне смарт часовника през 2022 г. или по-късно. Новината потвърждава юнския анонс на The Verge, че смарт часовникът ще излезе през лятото на 2022 г.

Позовавайки се на неназован „източник, запознат с темата”, Bloomberg твърди още, че Meta всъщност работи върху три поколения смарт часовници, всеки с различна дата на пазарен дебют.

Коментар