Илон Мъск забогатява неудържимо

Илон Мъск се откъсва с голяма преднина в класацията на милиардерите
(снимка: Elon Musk / Twitter)

Богатството на Илон Мъск нараства с бързи темпове. Напоследък шефът на Tesla и още няколко иновативни компании забогатява с милиарди, а понякога и с десетки милиарди долари всеки ден.

Мъск стана третият човек в света, чието състояние надхвърли прага от 200 милиарда долара и това се случи в края на септември. Месец по-късно стана известно, че състоянието му възлиза на 287 милиарда долара, според Bloomberg, и 271,3 милиарда долара, според списъка на Forbes.

Но това са данните отпреди седмица. Според Bloomberg, от началото на годината Мъск е забогатял със 167 милиарда долара, като сега състоянието му се оценява на 336 милиарда долара. Да, той вече има една трета от трилион долара.

Подгласникът в тази класация, Джеф Безос, притежава нетно богатство в размера на 196 милиарда долара. Френският магнат Бернар Арно, ръководител на групата компании Louis Vuitton Moet Hennessy, е на трето място със състояние от 168 милиарда долара.

В рейтинга на Forbes (който се обновява в реално време) позициите са разпределени по същия начин, но сумите са различни: Илон Мъск – ​​321,2 милиарда долара; Джеф Безос – 197,5 милиарда долара; Бернар Арно – 192,4 милиарда долара.

Бързото забогатяване на Илон Мъск се дължи в голяма степен на скока в акциите на Tesla. Ценните книжа на производителя на електромобили поскъпнаха до рекордно ниво – компанията вече струва повече от 1,2 трилиона долара.

Коментари по темата: „Илон Мъск забогатява неудържимо”

добавете коментар...

  1. :o)

    Абе щом е милиардер от САЩ, значи изначало е боклук, рептил, мръсен гад
    и най-вероятно иска да ни чипира и да вземе ценното съдържание на мозъците ни 🙂
    Затова да го хейтим тоя рептил…откъде накъде тоя ще има пари, а ние не
    А на нас ни трябват за кафенца и да ходим по дискотьечки да мятаме салфетки…
    еееех съсипаха я тая страна начиии…..

  2. Дани

    Smrad

  3. Фофу Българите са въздух под налягане

    А до колкото за Илон мъск краката му дори не можеш да измиеш

  4. Crazy

    Добре че не четете това което пишете и вие няма да се разберете говора за кометаторите.

  5. Фофу

    Бре, то затова тази вечер по всички световни новинарски агенции показваха Мъск как реве и се кае, че бил крил, че е еврин. И изрази възхищение към великия българин дето го е раз-кон-спирирал.
    И показаха и кофата в която спи като бездомник, защото вече било разкрито и че парите му са въздух под налягане под формата на акции.
    Мъск каза още че се надява великият българин да го съжали и да му метне някой лев от парите си който не са въздух под налягане.

  6. а

    Този е еврейн но странно защо го крие. Името му е с такъв произход и е учил в такова училище. А тези пари са въздух под налягане под формата на акции.

Коментар