Технологии на Google помагат на ученици с нарушено зрение

Технологиите на Google улесняват обучението на деца със специални потребности
(снимка: Център за творческо обучение)

Софийското училище за деца с нарушено зрение „Луи Брайл” е сред първите, които се възползват от проект за обучение с помощта на Google технологии. Нововъведенията подпомагат образователния процес дори при наложеното в момента дистанционно обучение.

Онлайн обучението вече е много по-достъпно и за учениците със специални образователни потребности (СОП) у нас и техните учители и близки, съобщиха от Център за творческо обучение, който локализира и разпространи безплатни специализирани ресурси на Google, подходящи за деца с различни възможности.

Образователната платформа Google Workspace е широко разпространена в българските училища. В нея са включени редица приложения и инструменти за по-добра достъпност. Приложенията са създадени така, че да помогнат на учители и ученици да работят в екип по-лесно и с повече възможности за общуване, когато не са заедно в класната стая.

В допълнение, Центърът за творческо обучение е създал множество материали и разпространява безплатно онлайн ръководство за настойници, насочено към работата с деца със специални потребности при обучение от разстояние.

Десетки преподаватели преминаха безплатно през обучението „Училище в облака: Въведение”
(снимка: Център за творческо обучение)

В Средното училище за ученици с нарушено зрение „Луи Брайл” в София се обучават деца със специални потребности с помощта на тези инструменти. Училището използва облачни технологии още от миналата година. В него живеят и се обучават незрящи деца и такива с нарушено зрение от столицата и от цялата страна на възраст от 5 до 19 години.

Вече 20 учители от екипа на училището са преминали през обучението „Училище в облака: Въведение” и са се запознали с различни образователни технологии, уточниха инициаторите на проекта.

Коментари по темата: „Технологии на Google помагат на ученици с нарушено зрение”

добавете коментар...

  1. Аман

    Всичко е хубаво, само да носеха маските си правилно. Това са маски, а не лигавници.

Коментар