Мъск пита в Twitter дали да продаде 10% от акциите си в Tesla

Илон Мъск възнамерява да продаде голяма част от акциите си в Tesla
(снимка: Tesla)

В събота Илон Мъск помоли своите 62,5 милиона последователи в Twitter да определят бъдещето на част от собствеността му в Tesla. Проучването в социалната мрежа обаче е неформално, а Мъск бе казал и преди това, че е вероятно да продаде „огромен блок” от опции през четвъртото тримесечие.

По време на Code Conference през септември Мъск каза, че когато изтекат опциите му за акции в Tesla, смята да продава, припомня CNBC. „Имам куп опции, които изтичат в началото на следващата година, така че… огромен блок от опции ще се продават през четвъртото тримесечие”, заяви Мъск на конференцията.

Други настоящи и бивши членове на борда на Tesla, включително Робин Денхолм, Кимбал Мъск, Айра Еренпрейс и Антонио Грасиас, вече са продали акции на стойност стотици милиони долари в Tesla – от 28 октомври, когато ценните книжа поскъпнаха. Скокът дойде след рекордно трето тримесечие за Tesla и съобщение за договор с Hertz – компанията за автомобили под наем.

Според директора на изследванията на InsiderScore Бен Силвърман, Tesla е имала малко над 1 милиард акции в обращение към края на октомври. Ако Мъск реши да продава, броят на акциите в обращение ще се увеличи с малко над 2%.

Силвърман прогнозира, че ефектът върху акционерите ще бъде минимален, отчасти защото продажбите няма да бъдат изненада. „Мъск вероятно ще продължи да говори гръмогласно за това, което прави”, казва анализаторът.

В анкетата Илон Мъск дава възможност на последователите си в Twitter да гласуват с „да” или „не” в отговор на въпроса дали да продаде 10% от акциите си в Tesla. „Ще се придържам към резултатите от тази анкета, независимо от начина, по който ще върви”, добави Мъск, който е един от най-богатите хора в света.

Коментари по темата: „Мъск пита в Twitter дали да продаде 10% от акциите си в Tesla”

добавете коментар...

  1. Симо

    #LetsGoBrandon

Коментар