Microsoft разширява достъпа до Android приложения в Windows 11

Android приложенията ще стават все по-достъпни в Windows 11
(снимка: Gizchina)

Microsoft разшири програмата за тестване на подсистемата на Windows за Android (WSA), която бе въведена с операционната система Windows 11 и позволява на потребителите да пускат Android приложения на компютрите си.

По-рано тази полезна функция беше достъпна само за участниците в програмата Windows Insider – в бета канала, но сега достъп до нея имат и разработчиците от Dev канала, съобщи Gizchina.

Тъй като в момента WSA е в ранен етап на тестване, има само 50 приложения за Android, които потребителите могат да изтеглят на компютрите си от Amazon Appstore.

Поне засега Amazon е основният източник на мобилни приложения за компютри с Windows 11, но е възможно в бъдеще WSA да се разшири и с други платформи за разпространение на цифрово съдържание за устройства с Android.

Очаква се също през следващите месеци да станат достъпни още Android приложения за тестване на Windows 11. Междувременно, в магазина за приложения на Windows се появи безплатен APK инсталатор.

Подсистемата за Android в Windows 11 не поддържа стартиране на приложения, които изискват Google Mobile Services, за да работят.

Коментар