Коли на Tesla не палят, Мъск се извинява

Някои собственици на електромобили Tesla „заседнаха” на пътя, заради софтуерен проблем
(снимка: CC0 Public Domain)

Множество водачи на електромобили Tesla установиха през последното денонощие, че колите им са блокирани. Проблемът се оказал в приложението, предоставяно от производителя на колите.

Десетки собственици публикуваха данни в социалните медии, че са получили „съобщение за грешка” в мобилното приложение на Tesla, което им е попречило да се свържат със своите превозни средства, съобщи в репортаж BBC.

Главният изпълнителен директор на Tesla Илон Мъск лично отговори на едно оплакване от шофьор в Южна Корея в Twitter: „Проверка”. По-късно Мъск обяви, че приложението „се завръща” онлайн.

Приложението на Tesla се използва като ключ от шофьорите – за отключване и стартиране на автомобилите им. Блокирането на апликацията означава собствениците на колите да не могат да подкарат превозните си средства.

Някои собственици на електромобили Tesla се оплакват, че са „заседнали” посред пътя, защото просто не могат да запалят колите си.

„Извинете, ще вземем мерки, за да гарантираме, че това няма да се случи повторно”, написа Илон Мъск в Twitter.

Коментари по темата: „Коли на Tesla не палят, Мъск се извинява”

добавете коментар...

 1. :o)

  Пак създаваме новини от фийдбека и Q&A а? Бахти важното 🙂
  Ако пернишките голфове имаха такава система за репортинг, щяха да заемат половината интернет…

 2. Симо

  Теслите са си супер машини въпреки някои проблемчета, колеги и колежките ми дават да им пробвам колите, обаче при скоростно каране тая батерия бързо я свалям до минимума… може би от 15 до 25 процента по-малко километри минава колата като се кара като спортна, а новия Cybertruck ще е супер кола

 3. Самуил

  Глупости имат ключ имат и карта винаги могат да си отключат колата и да тръгнат

 4. Jijo

  Пълна глупост са написали. Имам тесла -колата си вървеше само app-a даваше server internal error 500. Голям тръц, че не можеш да си пуснеш климатика от него. CEO-то отговори след 20 минути, а проблема беше решен напълно след 2 часа.
  Колата е напълно независима от приложението.
  Много си свалихте нивото technews.bg

 5. Симо

  Майтап бе хора, доджа ще се в дъното на гаража, такава кола не се продава…

 6. Симо

  Новия ми Nissan gtr винаги пали, продавам Dodge viper с двоен турбокомпресор…

 7. 112

  Имат, но не го носят.

 8. :)

  Нямат. Това е компютър на колела. 😉

 9. Хахс

  Ключ нямат ли? Какво правим, ако си счупиш телефона или няма Интернет? (май имаше подобен случай преди време) Прост народ!

Коментар